Ένας άνθρωπος φεύγοντας, παίρνει μαζί του κι ένα κομμάτι της ζωής σου

Πόσο στοιχίζει τελικά να χάνεις έναν άνθρωπο από τη ζωή σου; Πόσο στοιχίζει να χάνεις μία φιλία ή ένα έρωτα; Για να τον χάσεις βέβαια σημαίνει ότι δεν είχε πλέον κάποια θέση στη ζωή σου, όμως φεύγοντας αυτός δεν παίρνει μαζί του μόνο τον εαυτό του αλλά και όλα όσα είχαν κάνουν με αυτόν. Τους φίλους του που κάνατε που και που παρέα, και που ίσως κάποιους να θεωρούσες και δικούς σου φίλους, τους χώρους που μαζί του σύχναζες και πια δεν μπορείς και ένα κομμάτι από την καθημερινότητά σου που είχε να κάνει μαζί του και πια δεν υπάρχει. 



Δύσκολα αυτοί που φεύγουν καταλαβαίνουν τι σου στερούν. Μπορεί και να μην το καταλαβαίνουν ποτέ. Ξαφνικά σου λένε αντίο, σου κλείνουν την πόρτα σε όλα όσα ήξερες. Όσα όσα έδωσες δεν είχαν τελικά κανένα σκοπό. Και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό. Ένας άνθρωπος έχει δικαίωμα να φύγει όποτε θέλει φτάνει να το κάνει σωστά και σίγουρα θα πάρει μαζί του όλους όσους ήταν στη δική του ζωή και όλα όσα έζησες μοιράστηκες μαζί του δεν θα έχουν πια γι' αυτόν καμία σημασία. 

Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, αγαπάς και το περιβάλλον του. Την οικογένειά του, τους φίλους του, τη δουλειά του. Όμως, μαζί του ένας ένας και οι άνθρωποι που είναι στη ζωή του και για κάποιο χρονικό διάστημα στη δική σου, χάνονται. Κι είναι λογικό και κατανοητό δε σημαίνει όμως ότι δε σε πληγώνει αυτό. Δε σημαίνει ότι δεν αφήνει ένα παράπονο κι ένα κενό μέσα σου. 

Υποθέτω το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ν' αλλάξεις στέκια και συνήθειες. Ν' αλλάξεις προτεραιότητες και να προχωρήσεις μόνο μ' αυτούς που ακόμη νοιάζονται και ενδιαφέρονται για σένα. Που θέλουν πραγματικά να πιουν ένα καφέ μαζί σου ή να μάθουν πώς είσαι. Εσύ τους αγάπησες και τους ευχαριστήσες με λόγια και πράξεις που σ' αγκαλιάσαν και σε κατάλαβαν, Έτσι τουλάχιστον κατάλαβες, και τώρα σέβεσαι την επιλογή τους να μείνουν μακριά.

Πράξια Αρέστη

Σχόλια