Μάθε να φεύγεις όταν...

Να μάθεις να φεύγεις ακόμη κι όταν αγαπάς, γιατί ο εαυτός σου είναι πιο σημαντικός από τον καθένα που δεν σου φέρεται όπως σου αξίζει. Στις φιλίες και στους έρωτες που δε σε κάνουν ευτυχισμένο μάθε να βάζεις χ από νωρίς για να γλιτώνεις τον εαυτό σου από πολύ πόνο.



Μάθε να φεύγεις λοιπόν όταν...

...το ενδιαφέρον σου μεταφράζεται σε παρακολούθηση ή εμμονή.
...σου μιλάνε άσχημα, σε βρίζουν και σε μειώνουν πολλές φορές χωρίς να φταις. Αλλά ακόμη και να ...έκανες κάποιο λάθος αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή γιατί δεν ανήκεις σε κανέναν.
...σε θυμούνται στα κάτω τους αλλά σε ξεχνάνε στα πάνω τους.
...σε θυμούνται μόνο όταν σε χρειάζονται και σε προσεγγίζουν ύπουλα ή όποτε τους βολεύει.
...αρνούνται να σου δείξουν τα αισθήματά τους ή δεν σου τα δίνουν απλόχερα. Πίστεψέ με εκεί που ...θέλουν γίνονται αρνάκια και χαλί να τους πατήσουν.  
...δε θέλουν να είσαι ευτυχισμένη και ζηλεύουν με την κακή έννοια. Ζηλεύουν όταν ντύνεσαι ωραία, όταν ανεβάζεις φωτογραφίες στα social media, όταν έχεις μία επιτυχία, όταν μιλάς με άλλα άτομα φιλικά, όταν αγαπάς τους φίλους σου.
...είναι γεμάτοι ανασφάλειες και προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και αλήθειες και κτίζουν τείχη γύρω τους για να φυλάξουν μυστικά.
...δεν σου κάνουν ποτέ έρωτα αλλά μόνο σεξ.
....δεν βρίσκουν ποτέ χρόνο να συζητήσετε για θέματα που θες ή να μιλήσετε γενικά και δε ρωτάνε να μάθουν πώς είσαι και πώς περνάς. 
...σε πληγώνουν χωρίς να τους νοιάζει τι μπορεί να περνάς και τι προθέσεις είχες πίσω από κάθε πράξη σου.
...χάνονται από τη ζωή σου και επανέρχονται όποτε τους βολεύει.
...σου λένε ότι δε σ' αγαπάνε. Να τους πιστεύεις. Ή όταν σου λένε ότι σ' αγαπάνε αλλά δεν το κάνουν ποτέ πράξη και σου δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν ποτέ. 
...δε συγχωρούν τα μικρά σου λάθη. 
...ο εγωισμός τους είναι πάνω απ' όλα και όλα γι' αυτούς είναι ένα παιχνίδι επιβολής.
...όταν τους δίνεις 10 και σου δίνουν 1, όμως έχουν πρόβλημα ότι δεν τους δίνεις αρκετά. Γιατί δε δίνουμε για να μας δώσουν αλλά γιατί θέλουμε. Όχι, όμως, και να μας ζητάνε ακόμα πιο πολλά.
...όταν αρνούνται να συζητήσουν μαζί σου και προβαίνουν σε τσακωμούς και συμπεράσματα χωρίς να έχεις την ευκαιρία να εξηγήσεις. Μην προσπαθείς μετά με μηνύματα να εξηγήσεις και να χάνεις τις ώρες. Οι άνθρωποι πολλές φορές ακούνε μόνο αυτά που τους βολεύουν να ακούνε.

Να φεύγεις... μία φράση τόσο μικρή, όμως, τόσο δύσκολη να εφαρμοστεί. Γιατί; Επειδή είσαι αδύναμος, επειδή έχεις ανασφάλειες, επειδή πιστεύεις ότι αξίζεις να σου συμπεριφέρονται άσχημα. Επειδή δεν ξέρεις τι αξίζεις πραγματικά. Επειδή ερωτεύτηκες κι αγάπησες και θέλεις να δώσεις ευκαιρίες. 

Που να μένεις; Εκεί που σ' αγαπάνε και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Εκεί που θέλουν να μείνεις και στο δείχνουν. Εκεί που δεν αγαπάς μόνο αλλά και αγαπιέσαι. 

Πράξια Αρέστη

Σχόλια