Ένας άνδρας δίπλα από μία γυναίκα πρέπει να νιώθει ελεύθερος και δυνατός

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο διαδίκτυο που μιλάνε για τις ανάγκες της γυναίκας σε μία σχέση και για την απελευθεροποίησή της στη σύχρονη κοινωνία. Άρθρα που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τα ταμπού, την ψυχολογική και σωματική βία αλλά και το δικαίωμα της να ζει ελεύθερη και να παίρνει τις δικές της αποφάσεις από το τι ρούχα θα φορέσει μέχρι και τη σεξουαλική της ζωή χωρίς να κατακρίνεται αλλά και να πολεμάται. 


Τι γίνεται, όμως, με τον σύγχρονο άνδρα; Κάπως τον έχουμε παραμελήσει δε νομίζετε; Υπάρχουν άνδρες που καταπιέζονται σε μία σχέση όσο και μία γυναίκα. Μάλιστα υπάρχουν και άνδρες που τρώνε ξύλο όπως έδειξε μία πρόσφατη έρευνα κι αυτοί δεν είναι λίγοι. Περισσότερο, όμως, το πρόβλημα είναι ότι ο σύγχρονος άνδρας και με την οικονομική, και όχι μόνο, ανεξαρτησία της γυναίκας έχει χάσει την ταυτότητά του και είναι πολλές φορές μπερδεμένος ή "ευνουχισμένος" σε μία σχέση. 

Υπάρχουν γυναίκες που γίνονται αφόρητα καταπιεστικές με τους άνδρες τους σε μία σχέση ή ένα γάμο. Είτε με τη ζήλια τους είτε με την κτητικότητά τους αλλά και τις απαιτήσεις που έχουν καταφέρνουν να μετατρέψουν ένα άλλοτε δυναμικό άνδρα σε προβατάκι που τις υπακούει και τις ακολουθεί παντού. Τον τραβάει με το ζόρι στα ψώνια, του απαγορεύει να δει τους φίλους του ή να παει για ένα ποτό ή ένα ταξίδι μόνος του. Τον ελέγχει διαρκώς στα κοινωνικά δίκτυα και πειράζεται ακόμη και με τις αθώες επικοινωνίες που μπορεί να έχει. Θέλει να είναι πανταχού παρόν στο μυαλό και τη ζωή του γιατί έτσι έμαθε μεγαλώνοντας ότι είναι οι τέλειες σχέσεις. Δυστυχισμένες και αδύναμες γυναίκες που κάνουν υποτίθεται αυτόν που αγαπούν σαν τα μούτρα τους. 

Μία χειριστική γυναίκα που στερεί στον σύντροφό της το σεξ ή του κάνει συνεχώς μούτρα για να πετύχει το δικό της είναι ό,τι χειρότερο για έναν άνδρα. Οι άνδρες είναι από τη φύση τους πλάσματα δυνατά και ελεύθερα κι έτσι πρέπει να είναι και σε μία σχέση για να νιώθουν ευτυχισμένοι και μην ψάχνουν την ευτυχία αυτοί αλλού. 

Και δε μιλάμε για τους κακούς άνδρες, αυτούς που γίνονται σεξιστές, κτητικοί και υπερβολικά ζηλιάρηδες γιατί μεγάλωσαν με τις λάθος αρχές και αξίες μιας άλλης εποχής όπου η γυναίκα ήταν σχεδόν ίση στην κοινωνία με το ζώο στο στάβλο ενός σπιτιού.

Είναι λυπητερό να βλέπεις άνδρες να μην μπορούν να πουν την άποψή τους μπροστά στις γυναίκες τους, να μην μπορούν να μιλούν ελεύθερα για να μην ακούσουν μετά τον εξάψαλλο ότι φλέρταραν, να μην μπορούν να δουν ποδοσφαίρο ή να βγουν με τους φίλους τους, να μην μπορούν να κρατούν γενικά την προσωπικότητα και τη χάρη τους και  να ευνουχίζονται οικονομικά και ψυχολογικά για είναι για πάντα "δικός τους". 

Άραγε γιατί αυτοί οι άνδρες μένουν σε μία τοξική σχέση και είναι τόσο δύσκολο γι' αυτούς να ξεβολευτούν για να βρουν την ευτυχία. Επειδή βαριούνται, επειδή πιστεύουν ότι όλες είναι οι ίδιες, επειδή δεν πιστεύουν στον έρωτα, επειδή δε θέλουν να χάσουν τις ανέσεις τους και επειδή ίσως βρήκαν ένα άλλο θύμα που τους αγαπάει πραγματικά για να βγάζουν τα ψυχολογικά τους.

Σχόλια