Όταν την αγνοείς την μαθαίνεις πώς να ζει χωρίς εσένα

Στην αρχή βάζεις τα δυνατά σου να την εντυπωσιάσεις. Όταν, όμως, την κατακτήσεις αρχίζεις να την παραμέλεις ή να την αγνοείς. Δεν μπορείς να θεωρείς μία γυναίκα δεδομένη και να περιμένεις ότι θα το ανεχτεί. Όσο ο καιρός θα περνά χωρίς να την ακούς πραγματικά ή να την διεδικείς τόσο περισσότερο αυτή θ' απομακρύνεται από σένα, μέχρι που θα φτάσει στο σημείο να είναι καλύτερα χωρίς εσένα.


Κι αν στο τέλος μετανιώσεις για τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκες ίσως να είναι αργά για την αγάπη, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις. Τον άνθρωπό σου πρέπει να τον αγαπάς, όσο ακόμη νοιάζεται για σένα κι όχι εκ των υστέρων. Όσο αγνοείς μία γυναίκα, της δείχνεις ότι μπορεί να καλύτερη και πιο δυνατή χωρίς εσένα.

Αν μία γυναίκα, αν και ισχύει και για τα δύο φύλα, δεν είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιότητων σου, τότε σιγά σιγά τ' όνομα σου θα μπει τελευταίο στη δική της λίστα προτεραιότητων. Αν δεν της τηλεφωνείς ποτέ, γιατί να σου τηλεφωνεί συνεχώς αυτή; Αν δεν της προτείνεις να περάσετε χρόνο μαζί, γιατί να σου προτείνει αυτή; Κάποια στιγμή θα πάψει να σε ψάχνει ή να ενδιαφέρεται να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη.

Με το πέρασμα του χρόνου, δε θα ξέρεις πλέον ποια είναι και τι θέλει. Γιατί όσο αυτή μιλούσε εσύ κουνούσες τυπικά το κεφάλι σου, ότι δήθεν την ακούς. Γιατί όταν αυτή ήθελε κάτι άλλο, εσύ σκεφτόσουν μόνο το επόμενό σας κρεβάτι. Και κάποια στιγμή απλά θα σταματήσει να σου μιλά για όσα την απασχολούν και κάποιος άλλος θα πάρει δειλά δειλά τη θέση σου.

Όταν κάποια στιγμή φύγει ή φύγεις, δε θα της λείψεις καθόλου γιατί όταν της έλειπες είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να μοιραστείς το χρόνο σου μαζί της. Έτσι, μετά από κλάματα και πολλά γιατί, βρήκε άλλους τρόπους κι ανθρώπους για να περνά ευχάριστα το χρόνο της.

Όσο κι αν κι αν σ' αγαπά μία γυναίκα αργά ή γρήγορα θα βρει τη δύναμη να σε αφήσει, αν την αγνοείς, αν δεν της ανοίγεσαι, αν δεν την υπολογίζεις, αν δεν τη σέβεσαι. Εξάλλου, γιατί να μείνει αφού δεν έχει μια σημαντική θέση στη ζωή σου; Όταν την αφήνεις μόνη, λοιπόν, είτε είσαι παρών είτε απών, μην εκπλαγείς όταν κάποια στιγμή σ' αφήσει.

Ο εγωισμός σου, ο εγωκεντρισμός σου, τα κόμπλεξ και οι φόβοι σου μπορεί να σε οδηγήσουν στο να χάσεις έναν άνθρωπο που πραγματικά αγαπάς και σ' αγαπά. Κι ο αμοιβαίος έρωτας είναι ένα υπέροχο και σπάνιο αίσθημα ευτυχίας που όταν το χάσεις θα είναι πια αργά για να το φέρεις πίσω.

Σχόλια