Τι εννοείς τα μακαρόνια παχαίνουν;

Παρακαλώ, όσοι έχουν ξεστομίσει έστω και μία φορά την βλάσφημη φράση «τα μακαρόνια παχαίνουν», να την πάρουν πίσω. Ναι, κύριοι να την πάρετε πίσω και να μην την ξαναβγάλετε ποτέ από το στόμα σας, ειδικά όταν βλέπετε ένα pasta lover να τρώει με ευλάβεια και έρωτα την carbonara του ή την ναπολιτάνα του ή ό,τι άλλο με πολλές θερμίδες γουστάρει.

Και το τσιγάρο βλάπτει. Θα το κόψεις; Εγώ γιατί να στερηθώ τη μεγαλύτερη γαστρονομική απόλαυση που υπάρχει εκεί έξω; Γονατιστή θα πάω στη Ρώμη να ευχαριστήσω τους Ιταλούς στην Πλατεία του Άγιου Πέτρου για την εξαιρετική αυτή ιδέα που είχαν να πάρουν το ζυμάρι και μ’ αυτό να κάνουν παπάδες.


Μακαρόνια σημαίνει ευτυχία. Το λέει και η λέξη από την οποία πιθανότατα προέρχονται «μακάρια». Άρα ποιος είσαι εσύ κύριε διατροφολόγε που θα μου στερήσεις την ευτυχία μου; Άσε που είναι έτοιμα σε 10 μόνο λεπτά, στοιχίζουν περίπου 1 ευρώ και μπορώ να τα φάω και εντελώς σκέτα, με λίγη μόνο μοτσαρέλα από πάνω. Πάλι θα τα απολαύσω!

Άσε που δεν τα βαριέσαι ποτέ. Είναι σαν να έχεις ένα σύντροφο με απίστευτη χημεία στο σεξ και κάθε φορά που είστε στο κρεβάτι διαλέγεις και μία διαφορετική στάση από το βιβλίο του κάμα σούτρα. Αντί αυτού είσαι μόνη στην κουζίνα με ένα κουτί μακαρόνια και σκέφτεσαι όχι τις 69 αλλά τις 1009 συνταγές που μπορείς να κάνεις για ν’ απολαύσεις αργότερα χωρίς κανείς να σε κοιτάει και να προκαλεί τύψεις.

Αν θες να έχεις την αγάπη, τη φιλία και τη συμπάθειά μου, κάλεσέ με στο σπίτι σου και φτιάξε μου μία μακαρονάδα δικής σου συνταγής. Ή τουλάχιστον, όταν βγούμε, άσε με να τα φάω με την ησυχία μου χωρίς πικρόχολα σχόλια.

Και επειδή σας βρίσκω κάπως ανημέρωτους, απλά να σας πω ότι οι τελευταίες έρευνες λένε πώς τα μακαρόνια όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά αδυνατίζουν κιόλας. Aν δεν με πιστεύετε κάντε μία έρευνα στο διαδίκτυο. Λίγο οι σάλτσες παχαίνουν, το παραδέχομαι. Όμως ποιος νοιάζεται; Θα κάνω δίαιτα τις υπόλοιπες μέρες που δε θα τρώω μακαρόνια. 

Μακαρονοφάδες όλου του κόσμου μείνετε δυνατοί και ενωμένοι και μην υποκύπτετε στις καφές φήμες και στα πικρόχολα σχόλια.  Απολαύστε την αγαπημένη σας μακαρονάδα χωρίς τύψεις και ενοχές!

Σχόλια