Ζήσε αληθινά (σκέψεις από μία Ψυχολόγο)

Όσο πιο πολύ υποφέρεις... τόσο περισσότερο απέχεις από την Αλήθεια!
Υπομένεις να πονάς και δεν αντιδράς για να βρεις που βρίσκεται η αλήθεια.
Ισορροπείς σε ένα τεντωμένο σχοινί που απεικονίζει την εικονική πραγματικότητα στην οποία σε βολεύει να ζεις.
Νιώθεις πως έχασες την υπομονή σου όπως και την επιμονή σου όμως λανθάνεσαι, πάντα υπάρχουν και ζουν μέσα σου φτάνει να ξυπνήσεις και να ψάξεις να τις βρεις! Με δύναμη , θέληση και πίστη όλα μπορούν να βρεθούν, να πραγματοποιηθούν, όλα σου τα θέλω να πάρουν μεμιάς σάρκα και οστά.
Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα, προς το παρόν χάνεται μόνο ο πολύτιμος χρόνος που έχεις για να αφυπνιστείς και να πάρεις μπροστά, να λειτουργήσεις.
Ξετύλιξε το νήμα απ' την αρχή και δες το από άλλη οπτική γωνία αυτή την φορά. Μην μένεις να κοιτάς τον ίδιο τοίχο κοιτά και πιο δεξιά και πιο αριστερά όμως μην μένεις ακίνητος.
Δικαιούσαι να πέσεις όμως επιβάλλεται να σηκωθείς!




Αληθινή φιλία
Φιλία που μετράει μέρες, μήνες, χρόνια  δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι  η αύρα και η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων.
Όταν υπάρχει αυθεντική φιλία όσα χρόνια  και αν περάσουν και όσα και αν έχουν γίνει, βλέπεις ότι η φωτιά δεν σβήνει, σιγοκαίει  αλλά δεν έχει σβήσει και ούτε πρόκειται. Γιατί υπάρχει αγάπη, υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση μπροστά σ’ αυτόν τον άνθρωπο που πέρασες τόσα μαζί του.
Κι αν είσαι σωστός ξέρεις να κρατάς μόνο τα καλά που πήρες από αυτόν τον άνθρωπο, τα κακά διαγράφονται γιατί όταν υπάρχει αγάπη όλα τα σκεπάζει αυτή με το μεταξένιο της πέπλο!

Το κουτί της Πανδώρας
Που όταν ανοίγει εκτοξεύει την πιο άσχημη πτυχή του χαρακτήρα και ξαφνικά αρχίζεις και λες λόγια άσχημα, προσβάλλεις, ειρωνεύεσαι χωρίς λόγο και αφορμή.
Ή μήπως υπάρχει ο λόγος και κάπου μέσα σου νιώθεις παγιδευμένος και θέλεις ξαφνικά να απελευθερωθείς από όλων των ειδών τα πρέπει και τα μη. Από την άλλη έρχεται σε λάθος στιγμή κάποιος και κάπως σου την "λέει" και τότε να η φλόγα δυναμώνει μέσα σου και νιώθεις ολοένα τα σώθηκα σου να φλέγονται και μπαμ γίνεται το αναπόφευκτο πια , γίνεται η έκρηξη , αυτό δηλαδή που δεν ήθελες να γίνει , να ανοίξεις το στόμα σου και όποιον πάρει ο χάρος ...
Και τώρα ποιος από όλους φταίει ; Η λάθος στιγμή ; Αυτός που έμμεσα το προκάλεσε; Ή ο καταπιεσμένος που στο τέλος έκανε μπαμ; Η απάντηση είναι υποκειμενική !
Μετά εσύ μέσα σου νιώθεις ένα μάτσο σκατά και χωρίς περιστροφές οι τύψεις και οι ενοχές σε κατακλύζουν , αποφασίζεις λοιπόν να πας σε ένα ψυχολόγο για να του μιλήσεις και του εξηγείς με κάθε λεπτομέρεια πως προκύπτουν τα νεύρα σου .
Ο ψυχολόγος λοιπόν στεγνά σου απαντά : "Αυτό θα πει κακή διαχείριση του θυμού ".
 Και εσύ μετά θα πεις "βρε δεν μας χέζεις"!



Νομοτέλεια είναι να αντιδράς σε μια δράση...
Όχι να αφήνεσαι σε κάθε είδος χλευασμού.
Όχι να μην διαφωνείς σε αυτά που δεν συμφωνείς.
Όχι να καταπίνεις κάθε ειρωνεία.
Όχι να συμβιβάζεσαι με ότι σ' ενοχλεί.
Όχι να μην διαμαρτύρεσαι στην αδικία.
Όχι να υποτάσσεσαι στο κατεστημένο.
Όχι να φλερτάρεις με την ανανδρία.
Όχι να μπαίνεις στα καλούπια της κοινωνίας.
Όχι να παραίτησαι στην αποτυχία.
Όχι να ανέχεσαι την κακιά, τον φθόνο και την ζήλια.
Όχι να δέχεσαι την υποκρισία και την διπλοπροσωπία.
ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ!!!


Της Ειρήνης Χαραλάμπους

Σχόλια