Oι άνθρωποι φεύγουν (get over it)

Οι άνθρωποι φεύγουν. Είναι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Είναι το πιο εύκολο, το πιο ανώδυνο. Κι αν δεν φύγουν σωματικά γιατί δεν έχουν που να πάνε ή από λύπηση, φεύγουν ψυχικά. Τους βλέπεις αλλά δεν είναι ουσιαστικά εκεί. Ποιος ξέρει τι σκέψεις κάνουν, πώς νιώθουν πραγματικά για σένα και που θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή που βρίσκονται δίπλα σου. 



Οι άνθρωποι φεύγουν για πολλούς λόγους. Πολλές φορές είναι αδύνατον γι' αυτούς που αφήνουν πίσω τους να τους καταλάβουν και να τους εξηγήσουν ή να τους δικαιολογήσουν.

Φεύγουν, γιατί φοβούνται τη στιγμή που θα πρέπει να είναι ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό τους και μετά με τους άλλους. Φεύγουν γιατί έχουν βρει κάτι καλύτερο, γιατί ίσως έχουν κουραστεί να παλεύουν ή επειδή φοβούνται να δουν τις φουρτούνες που έρχονται. 

Είναι άδικο όταν φεύγουν οι άνθρωποι. Άδικο γι' αυτούς που αφήνουν πίσω τους. Όμως, από την άλλη για να φύγει κάποιος σημαίνει ότι εκεί που είναι δεν είναι ευτυχισμένος. Ίσως νόμιζε ότι ήταν. Ίσως να φταίνε και οι γύρω του που πια δεν αντέχει και φεύγει. 

Χρειάζεται δύναμη για να φύγεις σωστά από μία κατάσταση που δεν αντέχεται, είτε είναι σχέση, δουλειά, φιλία κλπ. Να λυγίσεις τα σίδερα της φυλακής σου και να απελευθερωθείς. Με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η ελευθερία. Χρειάζεται δύναμη ή μία δόση αναισθησίας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αναίσθητοι γι' αυτό και μένουν σε αυτά που πλέον αποκαλούν υποχρεώσεις και όχι απολαύσεις. 

Λοιπόν, οι άνθρωποι φεύγουν και καλά κάνουν, αν το πράξουν σωστά. Είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσεις και να καταλάβεις ότι συμβαίνει σε όλους και όλοι το έχουμε κάνει. Δεν είναι όλοι για όλους και δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις τους δικούς ανθρώπους σου στη ζωή, αυτούς που θα γουστάρουν να μένουν, ό,τι κι αν φέρνει ο δρόμος. Αλλιώς τι σημασία θα είχε η ζωή αν μας πλάσαρε την τελειότητά της απλόχερα και από πολύ νωρίς. 

Οι άνθρωποι φεύγουν και ίσως γι' αυτό να κατηγορηθούν. Εσύ από την άλλη, γιατί μένεις ακόμη κολλημένος σ' αυτούς που έφυγαν;

Σχόλια