Στους δρόμους της κεντρικής Αθήνας

Η Αθήνα είναι μία πόλη που διατηρεί, ειδικά στο κέντρο, το μεγαλείο της αρχαιότητας. Ο αέρας ελευθερίας, ο πολυμορφικός της χαρακτήρας, η πολυκοσμία και τα όμορφα δρομάκια της με τα νεοκλασικά κτήρια, τα αρχαία και βυζαντινά της μνημεία που στέκονται αγέροχα ανάμεσα στα μοντέρνα και μουντά κτήρια, κάνουν την πόλη μοναδική. 

Ξεκινήσαμε από τη Μητροπόλεως η οποία είναι κάθετη στο Σύνταγμα, διασταυρώσαμε την Οδό Βουλής και κατευθυνθήκαμε αριστερά στην Ερμού προς την Πλατεία που οδηγεί στο Θησείο και στο Μοναστηράκι. Πήραμε καφέ στο χέρι, ψωνίσαμε, φάγαμε στο Balls & Rolls κεφτεδάκια χοιρινής μπριζόλας και κοτόπουλου και μετά ήπιαμε κάτι δροσερό στα Αναφιώτικα. Οι εικόνες που είδαμε όλες υπέροχες, από τις παραδοσιακές καφετέριες μέχρι και τα τουριστικά καταστήματα, ακόμη και τα γκράφιτι στους τοίχους. 

Οδός Κόδρου, Νεοκλασικό αρχοντικό, αριθμός 12



Στον δρόμο προς Αναφιώτικα




Δέντρο στην Οδό Κολοκοτρώνη


Balls & Rolls


Aναφιώτικα




Πλατεία


Το επόμενο πρωί ήπιαμε καφέ στο Collage (πάροδος Ερμού). Το απόγευμα γνωρίσαμε το Six Dogs όπου ήπιαμε καταπληκτικό mohito και το βράδυ περπατήσαμε όλη την Κολοκοτρώνη, όπου φάγαμε ένα από τα καλύτερα burger της πόλης στο Hot and Hot και τα ήπιαμε στην Στοά Πραξιτέλους, ένα πανέμορφο μαγαζάκι. 

Collage Cafe

Six Dogs

To πιο γευστικό hamburger στην Κολοκοτρώνη

 Στοά Πραξιτέλους στην Κολοκότρωνη 



Σχόλια