Oι πιο διάσημοι Χριστουγεννιάτικοι χαρακτήρες

Xριστούγεννα χωρίς αυτούς δεν γίνονται... Είναι οι πιο διάσημες μορφές των Χριστουγέννων και τα παιδιά ειδικά τους λατρεύουν ή τους μισούν, αναλόγως του ρόλου τους. Πάντως όλοι τους γνωρίζουμε. Τραγούδια, παραμύθια και ταινίες έχουν γραφτεί γι' αυτούς.


10. Jack Frost


Παίρνει τις δυνάμεις του από το κρύο και το χιόνι. Ο Τζακ είναι ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, από μία ταινία που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν, αφού κατάφερε να σώσει τα Χριστούγεννα και να πετύχει ώστε όλα τα παιδιά να πάρουν τα δώρα τους.

9. Ο μολυβένιος στρατιώτης


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μολυβένιο στρατιωτάκι, που ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Είχε ένα πόδι και χρυσή καρδιά και ήταν ερωτευμένο με την ξύλινη μπαλαρίνα. Οι περιπέτειές του ήταν πολλές. Έπεσε σε ποτάμια, πιάστηκε σε δίχτυα, το περιφρόνησαν, το πέταξαν, αλλά ακόμα και μέσα στις στάχτες η καρδιά του χτυπούσε μόνο για την μπαλαρίνα του...

8. Ο μικρός Τιμ

Από την ιστορία του γνωστού "κακού" και φιλοχρήματου Σκρουτζ, ο μικρός Τιμ τελικά γίνεται καλά και καταφέρνει να περπατήσει. 

7. Ο καρυοθραύστης


Η ιστορία αναφέρεται στο δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της, ο Ντροσελμάγιερ, την παραμονή των Χριστουγέννων σε μια μικρή Γερμανική πόλη. Ήταν ένας κινούμενος στρατιώτης, που λειτουργεί ως καρυοθραύστης. Όταν η γιορτή τελειώνει και οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο ήσυχο σαλόνι για να κοιμίσει τον καρυοθραύστη. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμάται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει μαγικά, όλα τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και ο καρυοθραύστης, ζωντανεύουν και ρίχνονται στη μάχη με μεγάλα ποντίκια που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Τελικά ο καρυοθραύστης κερδίζει τη μάχη και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκηπα.


6. Εbenezer Σκρουτζ
















Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου. Ομως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δεν θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα.


5. Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη





Τα ξωτικά δουλεύουν όλο το χρόνο για να φτιάξουν τα παιχνίδια που τα παιδιά ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη. Χωρίς αυτά, ο Άγιος Βασίλης δεν θα προλάβαινε να ετοιμάσει όλα τα δώρα των παιδιών. Γι' αυτό και τα μικρά τα αγαπάνε τόσο...

4. Frosty The Snowman


Τα παιδιά τον λατρεύουν. Τον είδαμε σε πολλές ταινίες κινούμενων σχεδίων, σε σειρές για παιδιά και τον χιλιοτραγουδήσαμε. Αυτός είναι ένας χαρούμενος χιονάνθρωπος. 



3. Τhe Grinch


Είναι ο αγαπημένος κακός των Χριστουγέννων. Αυτός που πάντα προσπαθεί ανεπιτυχώς να καταστρέψει την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου...


2. Ρούντολφ το Ελαφάκι


Ο Ρούντολφ που τα άλλα ελάφια κορόιδευαν, έγινε τελικά το πρώτο και αγαπημένο ελαφάκι του Άγιου Βασίλη, αφού η μύτη έλαμπε στο σκοτάδι και βοηθούσε τον Άγιο Βασίλη να οδηγήσει το έλκυθρό του.  


1. Άγιος Βασίλης

Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη δεν γίνονται... Τα παιδιά τον περιμένουν πως και πως να έλθει στο σπίτι τους για να τους αφήσει τα δώρα που του ζήτησαν με γράμμα, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Σχόλια