10 απίστευτα πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζατε για το Κατάρ

Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο. Έχει έκταση 11.437 τ.χλμ. και πληθυσμό (142η στον κόσμο) 2.334.029 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2015.  Υπάρχουν όμως πράγματα που άμα τα μάθετε θα σας εκπλήξουν... 


1. Οι Καταρινοί είναι μόνο 400.000. Στη χώρα ζούνε και εργάζονται περίπου 1 εκ. Ινδοί και το υπόλοιπο 1 εκ περίπου, είναι από άλλες χώρες. 

2. Στο Κατάρ η βενζίνη στοιχίζει μόνο 25 σεντς του ευρώ, ενώ τα βενζινάδικα είναι λίγα, γι' αυτό σχηματίζονται ολόκληρες ουρές από αυτοκίνητα σε αυτά. Για να βάλεις βενζίνη στο αυτοκίνητό σου θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε φορά. 

3. Το ηλεκτρικό ρεύμα στο Κατάρ είναι δωρεάν αφού υπάρχει άφθονο φυσικό αέριο για να τροφοδοτεί την πόλη και τους κατοίκους της. 

4. Στα φώτα τροχαίας υπάρχουν τοποθετημένες κάμερες. Αν ένας οδηγός περάσει με κόκκινο, τότε το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 1500 ευρώ. 

5. Η χώρα του Κατάρ ανήκε στους Άγγλους μέχρι και το 1971, όπου απέκτησε την ανεξαρτησία του. 

6. Η Καταρινοί έχουν παράδοση στην εξαγωγή μαργαριταριών, αφού υπήρχαν άφθονα τις θάλασσές τους. Μάλιστα, η πιο ακριβή περιοχή της χώρας ονομάζεται Pearl. 

7. H Ντόχα (πρωτεύουσα του Κατάρ) αποτελεί την βάση του γνωστού τηλεοπτικού καναλιού Αλ Τζαζίρα που εκπέμπει συχνότητα σε όλο τον ισλαμικό κόσμο και θεωρείται το αντίστοιχο του CNN στις αραβικές χώρες. 

8. H αναλογία ανδρών με γυναικών σοκάρει, αφού για κάθε μία γυναίκα, αντιστοιχούν 4 άνδρες. Κι αυτό γιατί οι πλείστοι εργαζόμενοι είναι άνδρες που έρχονται εδώ χωρίς τις οικογένειες τους. 

9. Στο Villagio Mall μια ολοζώντανη Βενετία σας περιμένει γεμάτη καταστήματα, κανάλια και γονδολιέρηδες και με ουρανό (νύχτα - μέρα) στην οροφή. 

10. Οι Καταρινοί απoλαμβάνουν πλήρη δικαιώματα από το κράτος. Δωρεάν παιδεία, υγεία, επιδοτήσεις και υψηλούς μισθούς. Οι πλείστοι δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες ή έχουν δικές τους επιχειρήσεις. Είναι από τους πιο υψηλόμισθους σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια