10 καλλιτέχνες που επηρέασαν σημαντικά την τέχνη του 20ου αιώνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τέχνη δεν μένει μόνο στα μουσεία και τις γκαλερί, αλλά επηρεάζει τη ζωή μας με διάφορους τρόπους. Ο 20ος αιώνας ήταν μία σημαντική περίοδος για την ανθρωπότητα με πολλές αλλαγές και εξελίξεις κυρίως στην τεχνολογία και η τέχνη παρακολουθούσε και ακολουθούσε τις αλλαγές αυτές. Οι πιο κάτω καλλιτέχνες ήταν αυτοί που κατάφεραν να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε την τέχνη.


10. Andy Wahrol
O νονός της pop art έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς πίνακες του αιώνα. Και ποιος δεν έχει τον γνωστό πίνακα που απεικονίζει τη Μέριλιν Μονρόε;


9. Claude Monet
Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης έχει πιστούς ακόλουθους σε όλο τον κόσμο, τόσο άλλους καλλιτέχνες, όσο και κοινό. Ο ιμπρεσσιονισμός απέκτησε μέσα από τα έργα του άλλη διάσταση.


8. Damien Hirst
"Αγάπη του Θεού" λέγεται το πιο κάτω έργο. Ο καλλιτέχνης κατάφερε να κάνει με τα έργα του τη νεκροκεφαλή διάσημο κόσμημα στις γυναίκες, σπάζοντας τα κατεστημένα. 


7. David Hockney 
Άλλος ένας pop art καλλιτέχνης που άφησε το δικό του στίγμα στον κόσμο της τέχνης, δημιουργώντας ένα δικό του κίνημα με πολλούς ακόλουθους. 


 6. Jackson Pollock
Με μια πρώτη ματιά δεν μοιάζει καθόλου με έργο τέχνης. Τουλάχιστον όχι όπως αυτά που συνηθίσαμε να βλέπουμε στις γκαλερί. Όμως η πρωτοτυπία του να ρίχνει μπογιές σε ένα καμβά δημιούργησε την abstract τέχνη με πολλούς ακόλουθους. 


5. Mark Rothko
Ένα καλλιτέχνης μοναδικός που ξέφυγε από τα στερεότυπα της τέχνης. Δουλεύει κυρίως με σκιές, σχήματα και έντονα χρώματα.


 4. Roy Lichtenstein
4. Τα έργα του έγιναν τόσο διάσημα που στις δημοπρασίες πιάνουν εκατομμύρια. Καθόλου άσχημα για έργα εμπνευσμένα από κόμικ. 


3. Salvador Dali
Και ποιος δεν γνωρίζει τον Ισπανό καλλιτέχνη με τα χαρακτηριστικό μουστάκι; Ο πιο αντιπροσωπευτικός καλλιτέχνης του σουρεαλισμού, δημιουργεί έργα γεμάτους συμβολισμούς, βγαλμένους από ονειρικές - αλλοιωμένες φιγούρες, σοκαριστικές πολλές φορές.


2. Piet Mondrian
Τα έργα του ξεχωρίζουν αμέσως. Φωτεινά, επίπεδα χρωματιστά κουτιά, οριζόντιες και κάθετε γραμμές, τετράγωντα και ορθογώνια σχήματα.


1. Pablo Picasso
Ο πιο γνωστός ίσως ζωγράφος στον κόσμο. Είναι γνωστός κυρίως για τα έργα του που ανήκουν στο κίνημα του κυβισμού, όμως έργα του όπως η Γκέρνικα έχουν γίνει παγκόσμια σύμβολα ειρήνης. 


Σχόλια