Ο σωστός τρόπος να χειριστείς ένα χωρισμό!

Είναι τόσο δύσκολο να αφήσεις κάποιον που αγαπάς να φύγει. Όταν αυτός επιλέξει να φύγει κι εσύ μένεις πίσω αναγκαστικά σεβόμενος τις επιλογές του, μένεις με τον εαυτό σου και με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 

Ρίχνεις τις ευθύνες πάνω σου, μια τον θες πίσω και μια τον μισείς. Ξέρεις ότι δεν θα άντεχες να σε πληγώσει ξανά, όμως σου λείπει και η απουσία του πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θυμάσαι όσα έκανες για χάρη του. Πόσο έκλαψες, πόσα ανεχτηκες για να είστε μαζί. Θυμάσαι και όλες τις όμορφες λέξεις του, την επιμονή του αυτήν που στο τέλος σε έπεισε να αφεθείς, όλες τις υποσχέσεις του. Προσπαθείς να ισορροπήσεις μεταξυ του ψέματος και της αλήθειας. Δεν ξέρεις πια τι ήταν αληθινό μεταξύ σας και τι όχι. Φτάνεις στα όρια της παράνοιας.



Και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να φεύγει από μια σχέση όποτε το επιθυμεί. Όταν μια σχέση έχει προβλήματα συνήθως φταίνε και οι δυο. όμως σε πολλές περιπτώσεις ο ένας γίνεται το θύμα και ο άλλος ο θύτης. Γιατί όλοι εχουν δικαίωμα ναι να βγουν από μια σχέση, δεν έχουν όμως δικαίωμα να πληγώνουν κανέναν, ειδικά κάποιον που ήταν τόσο κοντά τους και είναι τόσο ευάλωτος. Οφείλουν να χειριστούν το χωρισμό σωστά και να στηρίξουν τον αλλό που πιθανόν να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Και δικαιολογημένα αφού η ζωή του αλλάζει ξαφνικά και βιαία χωρίς να έχει το λόγο ή να μπορεί ν' αντιδρασει. Οι ελευθερίες μας σταματούν εκεί που πληγώνουν τον συνάνθρωπο μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ασκεί λεκτική ψυχολογική ή σωματική βια μόνο και μόνο επειδή θέλει να ξεφορτωθεί ένα άνθρωπο που του έδωσε τόσα πολλά. 

Τα αισθήματα και οι ψυχές των ανθρώπων δεν είναι παιχνίδια για να παίζει ο καθένας για όσο γουστάρει και μετά να τα σπάει για να τα ξεφορτωθεί πιο εύκολα. Τα θύματα ενός χωρισμού χρειάζονται στήριξη, αλλιώς μπορεί να καταπέσουν στην κατάθλιψη ή να κάνουν γενικά κακό στον εαυτό τους.  Έχουν χασει εξάλλου τον πιο κοντινό τους άνθρωπο. Εσύ τους έκανες να πιστεύουν ότι είσαι αυτός. 

Ο πόνος είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο φαντάζεσαι και αν δεν βρεθήκες στην ίδια θέση για να νιώσεις το ίδιο χάνοντας κάποιον που αγαπάς, πιθανόν να το πάθεις. Και τότε θα θέλεις να σου συμπεριφερθούν ανάλογα, με σεβασμό και συμπόνοια. 

Σχόλια