H μυστηριώδης εκκλησία σε σχήμα πουλιού

Βαθιά μέσα στα πυκνά δάση της Κεντρικής Ιάβας, που υψώνεται πάνω από τα γύρω δέντρα, βρίσκεται μία εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο σχήμα ενός γιγαντιαίου κοτόπουλου με το ράμφος ανοικτό. Ονομάζεται Gereja Ayam ("Εκκλησία κοτόπουλο") από τους ντόπιους. Αυτό το παράξενο κτίριο προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες και τους φωτογράφους στους λόφους της Μάγκελανγκ, Ινδονησίας κάθε χρόνο.




Η ιστορία πίσω από Gereja Ayam είναι σχεδόν τόσο παράξενη όσο η ίδια η δομή του. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ένας άνδρας με το όνομα Daniel Alamsjah ισχυρίζεται ότι έλαβε ένα θεϊκό μήνυμα από το Θεό λέγοντάς του να χτίσει ένα οίκο προσευχής σε σχήμα περιστεριού. Ο 67χρονος επέλεξε ένα λόφο, όχι μακριά από Μάγκελανγκ, πατρίδα της συζύγου του. Μαζί με 30 ντόπιους, ο Alamsjah άρχισε την κατασκευή του εντυπωσιακού κτηρίου στη δεκαετία του '90.


Παρά την χριστιανική του πίστη, ο Alamsjah λέει ότι ο οίκος προσευχής ήταν γραφτό να υποδεχθεί τους λάτρεις όλων των θρησκειών. Πολλοί Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές συγκεντρώνονταν στο πλαίσιο του τελευταίου ορόφου, ενώ τα χαμηλότερα πατώματα χρησιμοποιήθηκαν ως εγκαταστάσεις αποκατάστασης για τους τοξικομανείς, τα παιδιά με αναπηρία, διαταράσσεται νέους, και τους ψυχικά ασθενείς.



Η εκκλησία έκλεισε τις πόρτες της το 2000, επειδή το κόστος κατασκευής ήταν πολύ υψηλό, αλλά συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο της γοητείας για πολλούς επισκέπτες.

Σχόλια