Ζηνοβία! Ανάμεσα στα 10 πιο ενδιαφέροντα ναυάγια παγκοσμίως


Το ναυάγιο Ζηνοβία βρίσκεται σε 42 μέτρα κάτω από το νερό, στον πυθμένα της Μεσογείου περίπου ½ ένα μίλι έξω από το λιμάνι της Λάρνακας. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά, με πλοίο, για να φτάσει κανείς εκεί.
Το Ζηνοβία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και διορατικότητα, εκτός από κάποια εσωτερική δομική βλάβη. Υπάρχουν 2 ανώτερα καταστρώματα με ένα άλλο κατώτερο κατάστρωμα, στο χώρο των καταλυμάτων και ένα εστιατόριο.
Περισσότερα από 100 φορτηγά ήταν επί του σκάφους, όταν το Ζηνοβία βυθίστηκε στην τελευταία κατοικία του και πολλά από αυτά είναι ακόμη ορατά. Δύο από αυτά εξακολουθούν να συνδέονται με το κύριο κατάστρωμα από σταθερές, σκουριασμένες αλυσίδες, ενώ μερικές έχουν σπάσει  αφήνοντάς τα ελεύθερα να πέσουν στο βυθό της θάλασσας. Μερικά από τα φορτία τους έχουν χυθεί και περιλαμβάνουν βιομηχανικά μηχανήματα, κλιματιστικά, ξυλεία, Tonka παιχνίδια, χρώματα και αυγά, το οποίο εξακολουθούν να είναι ορατά. Για να δείτε αυτά τα απίστευτα σκηνικά ρίξτε μια ματιά στην πρύμνη του ναυαγίου Ζηνοβία γύρω από τον πυθμένα των ωκεανών.
Υπάρχει αφθονία της θαλάσσιας ζωής για να δει κάποιος κατά τη διάρκεια των καταδύσεων, συμπεριλαμβανομένων  Groupers, Amberjacks, Barracudas, και πολλά άλλα.







Σχόλια