Τα 10 πιο διάσημα έργα τέχνης του Πικάσο

Είστε έτοιμοι να διαβάσετε ολόκληρο το όνομά του; Pablo Diego Jose Santiago Francisco De Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedies Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso Lopez. Aν καταφέρατε να το διαβάσετε όλο, ετοιμαστείτε τώρα να μάθετε για τα πιο γνωστά του έργα.

Της Ξένιας Αρέστη

10 – Τρεις Μουσικοί


Αυτό το έργο τέχνης βρίσκεται στο μοντέρνο μουσείο της Νέας Υόρκης και έγινε το 1921 όταν ο Πάπλο Πικάσο βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του.



9 – Το κορίτσι μπροστά από τον καθρεύτη

Αυτός ο πίνακας έγινε τον Μάρτη του 1932. Το νεαρό κορίτσι ονομάζεται Marie Therese Walter η οποία είναι η ερωμένη του Πικάσο.



8 – Ο παλιός κιθαρίστας

Ζωγραφίθηκε λίγο μετά τον απανχωνισμό στενού του φίλου το 1903.  Αυτό το έργο δημιουργίθηκε στην Μαδρίτη και το διαστρεβλομένο στύλ θυμίζει τα έργα του Ελ Γκρέκο.




7 – Καθιστή Γυναίκα

Η καθιστή γυναίκα ζωγραφίθηκε στις αρχές ενός εκπληκτικά παραγωγικού χρόνου, στον οποίο ο Πικάσο είχε παράγει πολλές ισχυρές δημιουργίες.  Ο Πάολο Πικάσο επιστρέφει ξανά στην τεχνική του κόκκινου και πράσινου για να προσθέσει μια επιπλέον διάσταση κινούμενων σχεδίων.



6 – Dara Maar au Chat

 Το Dara Maar au Chat έχει ζωγραφηθεί το 1941.  Ο πίνακας είναι αξιοσημείωτος για την λάμψη των χρωμάτων και το πολύπλοκο μοτίβο του φορέματος του μοντέλου.






5 – Γυμνό Μπλέ

Αυτό το αριστούργημα είναι ένα από τα τελευταία έργα του Πικάσο. Έχει ζωγραφηθεί το 1902 όταν ο Πικάσσο θρηνούσε τον θάνατο κάποιου φίλου του.





4 – Το Όνειρο

Είναι μια ζωγραφιά του 1932 από λαδομπογιές του.  Είναι ένα πορτρέτο της 24χρονης ερωμένης του Marie Therese Walter.




3 – Kοιμωμένη

Είναι πάλι έργο με την ερωμένη του.  Την βλέπουμε να κοιμάται και να ξεκουράζεται ανάμεσα στα δύο χρωματιστά μπλόκ απο κόκκινο και πράσινο, όπου βλέπουμε ένα πραγματικά περίεργο συνδυασμό ομορφιάς και ασχήμιας.  Είναι ένα θέμα που συνεχώς γοήτευε τον Πικάσο.



2 – Γυμνό, Πράσινα φύλλα και προτομή

Αυτό το αριστούργημα δημιουργήθηκε το 1932.  Η  Marie Therese Walter είναι και πάλι το μοντέλο.  Ο πίνακας πωλήθηκε στην τιμή των 106,500,000 δολαρίων που ήταν ένα παγκόσμιο ρεκόρ για το 2010.




1 – Les Demoiselles dAvignon

Αυτός ο πίνακας έχει ζωγραφηθεί το 1907 και ονομάστηκε η πιο καινοτόμος ζωγραφιά από την εποχή του Τζιοτο. Ο αναγωγισμός και η συστροφή του χώρου στον πίνακα είναι απίστευτα, και η εξάρθρωση των προσώπων εκρηκτική.


Σχόλια