Ο ύπνος των ερωτευμένων...

Η γλώσσα του σώματος δεν μπορεί να πει ψέματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ανάγκη για επαφή με τον αγαπημένο μας ξυπνά, ακόμη κι όταν το σώμα κοιμάται. Οι ερωτευμένοι ψάχνουν ο ένας τον άλλο, ακόμη κι όταν τα φώτα σβήνουν, ακόμη κι όταν ο Μορφέας τους τραβάει για να τους πάρει μαζί του σε ξεχωριστά όνειρα και ταξίδια του μυαλού. Τα πρόσωπά κοιτάζονται, τα χέρια αγγίζουν το σώμα, τα στόματα λένε τις τελευταίες κουβέντες μέσα σε χασμουρητά και τα πόδια μπλέκονται για να ζεσταθούν. 



Είναι πάντα όμως όλα τόσο ωραία στο κρεβάτι των ερωτευμένων; Είναι αποδεκτό πλέον ότι, παρόλα όσα λένε οι έρευνες, υπάρχουν ζευγάρια που είναι αδύνατον ν’ απολαύσουν τον ύπνο μαζί, πόσο μάλλον αγκαλιασμένοι, για φυσικούς και μόνο λόγους. Κι αυτό φυσικά επηρεάζει την αρμονία στη σχέση τους. Μία το ροχαλητό, μία ο ανήσυχος ύπνος, μία το τράβηγμα της κουβέρτας, μία το παραμιλητό και πολλά άλλα, δεν σε αφήνουν ν’ απολαύσεις ένα καλό ύπνο με τον αγαπημένο σου.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Παραδίδεις τα όπλα και κοιμάσαι σε ξεχωριστό κρεβάτι; Αυτό συνεπάγεται λιγότερο σεξ, λιγότερη σωματική επαφή και λιγότερες βραδινές συζητήσεις (που είναι και οι καλύτερες). Παραδέξου το! Θες να τρίβεις τα πόδια σου στα δικά του, θες να τον κοιτάζεις καθώς κοιμάται και ψάχνεις την αγκαλιά του, αν δεις ένα εφιάλτη. Ο έρωτας φθείρεται όταν δεν μοιράζεσαι το ίδιο κρεβάτι με το σύντροφό σου. Αν τα πράγματα γίνονται αφόρητα, ίσως οδηγήσουν και σε χωρισμό.

Πάντως, για όσους είναι ακόμη υποφερτό να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, υπάρχει ένα απλό βήμα που θα σας οδηγήσει σε πιο ευτυχισμένους δρόμους μέσα στη σχέση σας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μία νέα έρευνα στο Cotton USA απέδειξε ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται γυμνά, έχουν πιο υγιείς σχέσεις από αυτά που κοιμούνται με πυτζάμες. Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 1,004 άτομα, τα οποία ερωτήθηκαν για τις βραδινές τους συνήθειες και κατά πόσο ένιωθαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους. Βρήκαν ότι το 57% των ζευγαριών που κοιμούνται γυμνά, είναι όντως πιο καλά μαζί.

Πετάξτε λοιπόν τις πυτζάμες από τα ντουλάπια σας. Απελευθερωθείτε από κάθε ταμπού ή ενδοιασμό που μπορεί να έχετε για το σώμα σας και γδυθείτε προτού πάτε για ύπνο. Εξάλλου, κάτω από τις ριχτές σας πυτζάμες, βρίσκεται αυτό που ο αγαπημένος σας ποθεί περισσότερο, το σώμα σας. Η επαφή μεταξύ σας γίνεται πολύ πιο εύκολη, τα χέρια αγγίζουν άθελα ο ένας το σώμα του άλλου και η ερωτική διάθεση ξυπνά αυτόματα, ακόμη και όταν η κούραση της καθημερινότητας σας καταβάλλει. Η σεξουαλική σας ζωή απογειώνεται, χωρίς καν να προσπαθήσετε.

Και τα ωφελήματα του γυμνισμού στο κρεβάτι δεν σταματούν στην ερωτική ζωή. Η αυτοπεποίθησή σας τονώνεται, αρχίζετε να μαθαίνετε και ν’ αγαπάτε το σώμα σας. Ο ύπνος τα βράδια είναι πιο βαθύς, μιας και το σώμα διατηρεί τη φυσική του θερμοκρασία και αυτό σας βοηθά στο να χάνετε περισσότερες θερμίδες. Ο κόλπος μπορεί ν’ αναπνέει, χωρίς ν’ αναπτύσσεται υγρασία που οδηγεί σε μολύνσεις και λειτουργεί σαν μαγνήτης στο σύντροφό σας, που δεν θα κρατηθεί να μην το αγγίξει, προσφέροντάς σας στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης.

Και εντάξει, ίσως, να πρέπει ν’ αλλάζετε σεντόνια πιο συχνά, σκεφτείτε όμως ότι δεν θα χρειάζεστε πυτζάμες.


Σχόλια