5 τρόποι για ν’ απαλλαγείτε από το πρωινό στρες

Το πρωινό στρες δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και σίγουρα μία φαρμακευτική θεραπεία θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση στη λίστα σας. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι ν’ απαλλαγείτε από αυτό και να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να θεραπευτούν. Απλά δώστε μια ευκαιρία στις πιο κάτω συμβουλές και μία μέρα, χωρίς να το καταλάβετε, θα ξυπνήσετε λέγοντας: «μία όμορφη μέρα ξεκινά».



1.    Ξυπνήστε νωρίς
Ακόμη κι αν δεν χρειάζεται, προσπαθήστε να ξυπνάτε νωρίς κάθε μέρα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν αργείτε να πέσετε για ύπνο. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερες από 9 ώρες κάθε βράδυ, έχουν την τάση να υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα. Τα ίδια αποτελέσματα φέρνει και η έλλειψη ύπνου. Το ιδανικό είναι να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ και να πηγαίνετε για ύπνο φυσιολογικές ώρες.

2.    Γυμναστείτε
Καταλαβαίνω ότι οι λέξεις «γυμναστική» και «πρωί» δεν είναι καθόλου εύκολο να συνδυαστούν. Όμως, η πρωινή άσκηση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τονώσετε την υγεία και τη διάθεσή σας. Ακόμη και ένας χαλαρός περίπατος στη γειτονιά, μπορεί να βοηθήσει.

3.    Υγιές πρόγευμα
Ελπίζω πώς όλοι γνωρίζετε πλέον ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε το πρόγευμά σας. Μας το λένε χρόνια οι γιατροί και οι διατροφολόγοι! Το καινούριο που θα σας πω είναι  ότι το πρόγευμά σας θα πρέπει να γίνει περισσότερο «πράσινο». Αντί για αυγά, φρυγανιές, αλλαντικά ή τυριά προτιμήστε μία σαλάτα, μιας και τα πράσινα χόρτα βοηθούν στη συγκέντρωση και τονώνουν τα επίπεδα ενέργειας. 

4.    Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης
Ίσως ν’ ακούγεται σκληρό, όμως η μείωση κατανάλωσης καφέ μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό. Οι υψηλές ποσότητες καφεΐνης αποδεδειγμένα αυξάνουν την πίεση του αίματος και τα επίπεδα άγχους. Στη θέση ενός καφέ θα μπορούσατε να πιείτε ένα πράσινο τσάι ή ένα χυμό. Γενικά, το τσάι θα πρέπει να το προτιμάτε, μιας και περιέχει καφεΐνη, αλλά σε χαμηλές ποσότητες.

5.    Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης
Οι υψηλές ποσότητες ζάχαρης στο αίμα προσκαλούν αισθήματα κόπωσης και υπνηλίας στον οργανισμό. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι η ζάχαρη αυξάνει την αδρεναλίνη, η οποία προκαλεί στρες και υπερκινητικότητα, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να γίνεται πιο δύσκολη. Μειώστε ή αφαιρέστε εντελώς τη ζάχαρη από τη ζωή σας για να νιώθετε πιο υγιείς και πιο χαρούμενοι.

Μην αφήσετε, λοιπόν, το πρωινό στρες να σας καταστρέψει τη μέρα. Μαζί με τα πιο πάνω, να θυμάστε πάντα να ξυπνάτε με θετικές σκέψεις, με ευγνωμοσύνη για τη ζωή που σας χαρίστηκε και με χαμόγελο. Αν πάλι δοκιμάσατε όλα τα πιο πάνω χωρίς αποτέλεσμα, ήλθε ίσως η ώρα να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό!



Σχόλια