Κύπρος: Αδέσποτα σκυλιά φωτογραφίζονται για μια καλύτερη μοίρα…

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο αριθμός αδέσποτων, κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων σκυλιών βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό.

Ο φωτογράφος Stuart Holroyd αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του και να δώσει μια πιο glam φωτογράφιση στους αδέσποτους φίλους μας ελπίζοντας έτσι να αυξηθούν οι πιθανότητες τους για υιοθεσία.



Με τη βοήθεια λοιπόν ενός συνάδελφου του που μένει στην Κύπρο, ο Holroyd ήρθε σε επαφή με την Kayte Wilson – Smith, η οποία διευθύνει το Bay Tree Rescue, ένα μικρό κέντρο διάσωσης για τα αδέσποτα.

“Η τρέχουσα κατάσταση στη Κύπρο σχετικά με τα αδέσποτα, είναι πολύ κακή. Ο βασανισμός των ζώων στην Κύπρο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Οι σκύλοι αποτελούν αντικείμενο εγκατάλειψης, κακοποιούνται και βασανίζονται για απολύτως κανέναν λόγο εκτός από “διασκέδαση.



Η Κύπρος δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα νόμο που να προστατεύει τα ζώα, ώστε σχεδόν κάθε μέρα ένα χτυπημένο ή εγκαταλελειμμένο σκυλί να μένει έξω από την πόρτα το κέντρου διάσωσης της Kayte” λέει ο Holroyd.

Ως εκ τούτου, ο Holroyd ξεκίνησε το “Bay Tree Project” μια φανταστική σειρά φωτογραφιών με αδέσποτους σκύλους, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης, κεφαλαίων και τις υιοθεσίες.


Προσαρμόζει το σκηνικό της φωτογράφισης με τρόπο τέτοιο που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του κάθε σκύλου, για παράδειγμα το πορτρέτο “Millie the Mermaid” δημιουργήθηκε έτσι επειδή ο σκύλος Millie έχει μια αναπηρία, που τα πίσω πόδια του είναι κολλημένα μεταξύ τους.

Μετά την ολοκλήρωση της σειράς φωτογραφιών, θα συγκεντρωθούν όλες οι φωτογραφίες σε ένα λεύκωμα με σκοπό την έκθεση τους αλλά και την πώληση του λευκώματος. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο κέντρο Bay Tree Rescue.



Πηγή: petfriends.gr

Σχόλια