Tα πιο... αργά ζώα του ζωικού βασιλείου

Εντάξει ακούγοντας τον τίτλο, ίσως σας έρχονται στο μυαλό κάποια πολύ αργά ζώα, όπως το σαλιγκάρι και η χελώνα. Όμως κάποια άλλα δεν μπορείτε με τίποτα να φανταστείτε ότι είναι τόσο, μα τόσο αργά!

1. Σαλιγκάρι
Δεν προκαλεί έκπληξη, που το σαλιγκάρι είναι πιο αργό κινούμενο ζώο στον κόσμο. Το σαλιγκάρι είναι ένα είδος σαλιγκαριού. Κινείται σε μια κορυφαία ταχύτητα 1,3 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο, που είναι μικρότερο από ένα μέτρο το λεπτό (78 εκατοστά για να είμαστε ακριβείς), ή 47 μέτρα (154 πόδια) την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα σαλιγκάρι πάνω από 21 ώρες για να μετακινηθεί μόλις ένα χιλιόμετρο (0,6 μίλια). Έχω δει φυτά να αναπτύσσονται γρηγορότερα από ότι το σαλιγκάρι κινείται…



2. Bραδύποδας
To πιο αργό ζώο στον κόσμο είναι επίσης ένα από τα πιο αξιολάτρευτα ζώα. Ο Βραδύποδας είναι τόσο αργός, που πράγματι το όνομά του προέρχεται  από τη βραδύτητά του, όπως η έννοια της οκνηρίας είναι η τεμπελιά ή νωθρότητα. Αν ο βραδύποδας έχει αποφασίσει να κινηθεί, μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 2 μέτρων (6,5 πόδια) ανά λεπτό, που είναι 0,12 χλμ/ώρα, ή 0,07 μίλια ανά ώρα. Πάρτε το χρόνο σας!



3. Αστερίας
Είναι απίστευτο, αλλά ναι - μερικά είδη αστεριών κινούνται πιο γρήγορα από ό, τι οι βραδύποδες και τα σαλιγκάρια! Υπάρχουν περίπου 1.500 είδη αστερία, και οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Το δέρμα-αστέρι κινείται με ταχύτητα μόλις 15 cm (6 ίντσες) το λεπτό. Αλλά το αστέρι-άμμος μπορεί να ταξιδέψει σε τετάνου ταχύτητα 2,8 μέτρα (9 πόδια 2) ανά λεπτό. Αυτό είναι 0,168 χλμ/ώρα (περίπου 0,1 mph).



4. Γιγάντια χελώνα
 Η γιγάντια χελώνα είναι το πιο αργό ερπετό στον κόσμο και ένα από τα πιο αργά ζώα στον κόσμο. Αλλά με μια διάρκεια ζωής 190 χρόνια, είναι λογικό να μην βρίσκεται σε βιασύνη. Και εκτός αυτού, κι εσείς θα περπατούσατε τόσο αργά αν το βάρος σας  έφτανε τα300 κιλά (660 λίβρες).


5. Κοάλα
Οι αρκούδες Koala είναι ιθαγενή ζώα στην Αυστραλία, και όπως οι βραδύποδες - είναι και οι δύο πολύ χαριτωμένα και πολύ αργά. Ποια είναι η βιασύνη όμως; Υπάρχουν αρκετά φύλλα στα δέντρα για όλους!



6. Γυμνοσάλιαγκας
Οι γυμνοσάλιαγκες φαίνονται πάντα σε μένα σαν γυμνά σαλιγκάρια ή άστεγα σαλιγκάρια. Εν πάση περιπτώσει, όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, οι γυμνοσάλιαγκες κινούνται πολύ αργά. Είναι τόσο αργά που η τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ από ένα γυμνοσάλιαγκα είναι 0,3 χλμ/ώρα (0,19 mph).


7. Ιππόκαμπος
Υπάρχουν 54 είδη ιππόκαμπων. Το μέγεθος του ιππόκαμπου κυμαίνεται πό 1,5 έως 35,5 εκατοστά (0,6 έως 14,0 ίντσες). Οι Ιππόκαμποι κολυμπούν σε όρθια θέση, και το κάνουν σωστά: είναι τα πιο αργά κινούμενα ψάρια στον κόσμο με τελική ταχύτητα περίπου 5 πόδια (1,5 m) ανά ώρα!



8. Gila Monster
Το τέρας Gila είναι μια βαριά και αργή σαύρα. Το μέγεθος της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 60 cm (2,0 πόδια) και το βάρος της τυπικά ξεκινά από 350 έως 700 g (0,77 έως 1,54 λίβρες). Το τέρας Gila είναι η μοναδική δηλητηριώδης σαύρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα μόλις δύο γνωστά είδη δηλητηριωδών σαυρών στη Βόρεια Αμερική, αλλά δεδομένου ότι κινείται τόσο αργά, αποτελεί μικρό κίνδυνο για τον άνθρωπο.



9. Manatee
Η Manatees, επίσης γνωστή ως αγελάδα της θάλασσας, ανήκει στα θαλάσσια θηλαστικά. Το μέγεθός τους μπορεί να φτάσει μέχρι και 13 πόδια (4,0 μ) πολύ, και ζυγίζει όσο 590 κιλά (£ 1.300). Το μόνο που έχουν για να μετακινούν όλο αυτό το βάρος μέσα στο νερό είναι τα μικρά τους πόδια μοιάζουν με βατραχοπέδιλα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που κινούνται τόσο αργά.


10. Αμερικανική μπεκάτσα

Η αμερικανική μπεκάτσα είναι το πιο αργό πουλί στον κόσμο. Αν και είναι πολύ πιο γρήγορό από ό, τι τα άλλα ζώα σε αυτή τη λίστα, κατέχει το ρεκόρ για την πιο αργή ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ για ένα πουλί - 5 μίλια/ώρα (8 χλμ/ώρα).


Σχόλια