Οι πιο περίεργοι νόμοι σε όλο τον κόσμο!

Είναι ίσως οι περίεργοι και ανούσιοι νόμοι που ακούσατε ποτέ, όμως ισχύουν σε γειτονικές και μακρινές σε μας χώρες! Κλάψτε ή γελάστε με την ησυχία σας…

1.    Στη Γερμανία θεωρείται παράνομο και φυσικά πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο αν μείνει από βενζίνη στον αυτοκινητόδρομο.
2.    Στην Ταϊλάνδη, απαγορεύεται να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς να φοράς εσώρουχα. (φαντάζομαι αυτού του νόμου προϋπήρχαν πολλά «κρούσματα»…).
3.    Στο Ισραήλ, απαγορεύεται να βάζεις το χέρι σου μύτη για να την καθαρίσεις… τις Κυριακές μόνο. (Υποθέτω τις υπόλοιπες μέρες οι Ισραηλινοί ξεσαλώνουν στους δρόμους με τα χέρια στις μύτες!!!).
4.    Στη Σιγκαπούρη απαγορεύεται να μασάς τσίχλα δημόσια (απ’ όσο γνωρίζω στη Σιγκαπούρη έχουν αυστηρούς νόμους καθαριότητας και μάλλον ο νόμος έγινε γιατί πολλοί έριχναν την τσίχλα τους κάτω).
5.    Στο Σαν Σαλβαδόρ, οι μεθυσμένοι οδηγοί μπορεί να οδηγηθούν ακόμη και σε θανατική ποινή! (αν ίσχυε τέτοιος νόμος στην Κύπρο, οι Κύπριοι μέχρι σήμερα θα είχαμε εξαλειφθεί…).

6.    Και ο απόλυτος νόμος ο οποίος έχει κάποιο νόημα αν το ψάξεις βαθιά, πολύ βαθιά. Στη Γαλλία λοιπόν απαγορεύεται να ονομάσει κάποιος το γουρούνι του Ναπολέων. Μήπως επειδή θα υπονοεί ότι ο Μέγας Ναπολέων ήταν γουρούνι;;; Λέω γω τώρα!!!
7.     Στην Βικτώρια της Αυστραλίας απαγορεύεται να αλλάζει κάποιος μόνος του τις καμένες λάμπες. Πρέπει να καλέσει ηλεκτρολόγο. (Αυτός ο νόμος πρέπει να ψηφίστηκε από άνεργους ηλεκτρολόγους, δεν εξηγείται αλλιώς).
8.    Στην Αυστραλία και πάλι απαγορεύεται να δώσεις όνομα σε ένα ζώο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία σου και σκοπεύεις σε κάποια φάση να το κάνεις γεύμα.
9.    Ένας νόμος που θα λάτρευα πραγματικά να καταπατώ, είναι αυτός στην Αγγλία που λέει ότι απαγορεύεται να κολλάς μία ταχυδρομική στάμπα με την εικόνα της βασίλισσας ανάποδα.
10. Κι εγώ ναι, είμαι 200% με τις γυναίκες της Σαμόα. Απαγορεύεται διά νόμου κύριε να ξεχνάς τα γενέθλια της συζύγου σου. Βρε, καταγγελίες που θα έπεφταν στην Κύπρο, αν ίσχυε κάτι τέτοιο…

11. Και ένας νόμος, τον οποίο αφήνω εντελώς ασχολίαστο για αυτονόητους λόγους… Στη Γαλλία απαγορεύεται να πωλούνται κούκλες του Ε.Τ εξωγήινου!!! 

Σχόλια