5 απίστευτα πράγματα που διαισθάνονται οι σκύλοι σας προτού συμβούν!

1.    Εγκυμοσύνη
Υπάρχουν τεκμηριωμένα ρεπόρτ  ότι οι σκύλοι μπορούν να διαισθανθούν το μωρό στην κοιλιά μιας γυναίκας, προτού ακόμη και η ίδια γυναίκα το νιώσει.  Πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει ότι ο σκύλος τους με τη συμπεριφορά τους, τους υπέδειξε ότι κάτι ζωντανό υπάρχει μέσα τους. Και βγήκαν αληθινοί!

2.    Καρδιακή προσβολή
Μερικά σκυλιά είναι ειδικά εκπαιδευμένα για να μπορούν να διαισθάνονται καρδιακές παθήσεις. Αυτά τα σκυλιά διδάσκονται να ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους πριν από την επικείμενη καρδιακή προσβολή και ακόμη και να ζητούν βοήθεια όταν μπορούν. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής. Ενστικτωδώς γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί, αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ένα σκυλί το εκφράζει αυτό.


3.    Αρρώστιες (συμπεριλαμβανομένου καρκίνου)
Οι άνθρωποι ελευθερώνουν διάφορες οσμές όταν πρόκειται να αρρωστήσουν όπως για κάποια είδη καρκίνου και διαβήτη. Αδύνατον για κάποιον άνθρωπο να διαισθανθεί αυτές τις οσμές, όμως για τους σκύλους που έχουν πολύ δυνατή όσφρηση, είναι πολύ πιο εύκολο. Αν ο σκύλος σας μυρίζεται έντονα μία συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας και γαβγίζει, τότε καλύτερα να επισκεφθείτε ένα γιατρό.

4.    Καταιγίδες
Οι σκύλοι διαισθάνονται τις καταιγίδες από μία ηλεκτρομαγνητική δύναμη που αυτές εκπέμπουν λίγο πριν χτυπήσουν. Επίσης, με τη δυνατή ακοή τους μπορούν ν’ ακούσουν την καταιγίδα να έρχεται από μίλια μακριά. Οι αισθήσεις τους είναι 100 φορές πιο δυνατές από τους ανθρώπους και έτσι μπορούν να διαισθανθούν οτιδήποτε ασυνήθιστο στον αέρα.



5.    Σεισμοί

Αναφορές ήδη από την αρχαία Ελλάδα λένε για σκύλους να εγκαταλείπουν την πόλη της Ελίκης πριν από ένα τραγικό σεισμό. Η Κίνα έχει επίσης ιστορίες των σκύλων που έδειχναν σημάδια δυσφορίας πριν μία σεισμική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά έχουν πολύ επίγνωση του περιβάλλοντός τους, κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ακρόαση στα σκυλιά είναι τόσο διορατική, ώστε μπορούν να ακούνε τους βράχους που καταρρέουν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Ορισμένοι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν τη σεισμική δραστηριότητα μέσω των ποδιών τους. 

Σχόλια