Single τα Χριστούγεννα;

Tα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που ανεβάζει το volume των αισθημάτων. Αυτό είναι υπέροχο αν νιώθεις χαρούμενος, ενθουσιασμένος και αγαπητός. Αλλά αν είσαι single, τότε νιώθεις πιο μόνος από ποτέ.

Όπως και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, το να είσαι μόνος είναι αυτό καθαυτό το πρόβλημα, αλλά το πώς το σκέφτεσαι. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να το δεις θετικά, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ένα κύκλο με αγαπημένα ζευγάρια, δεμένες οικογένειες και κοινωνίες που από μόνες τους απομονώνουν τους single.
Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είσαι μόνο εσύ single, αλλά και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον κόσμο. Και με το να είσαι single δεν σημαίνει ότι είσαι και μόνος. Όπως λέει και μία φίλη: «μπορεί κάποτε να νιώθω μοναξιά, όμως είναι καλύτερα από να είμαι σε μία χαλασμένη σχέση.
Αν νιώθεις την ανάγκη να έλθεις σε επαφή με κόσμο για να μη νιώθεις μοναξιά, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, ειδικά αυτή την εποχή. Μπορείς να συμμετέχεις σε διάφορες χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με φίλους ή γνωστούς ή μπορεί να μαζέψεις γνωστούς σου που είναι κι αυτοί single και να διοργανώσετε ένα πάρτυ.
Εξάλλου, αν είσαι single σημαίνει ότι απολαμβάνεις όλες σου τις ελευθερίες και μπορείς να οργανώσεις τις μέρες σου όπως εσύ θέλεις. Μία βόλτα στην πόλη, ψώνια, ένα ζεστό αφρόλουτρο και μία γλυκιά σοκολάτα σίγουρα θα είναι τα καλύτερα δώρα για τον εαυτό σου.

Εκμεταλλεύσου τις μέρες των αδειών, όχι για να κλαις για το πόσο μόνος νιώθεις, αλλά για να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις καινούριες ταινίες και να κάνεις κάτι δημιουργικό. Είναι η ευκαιρία να βρεις την ηρεμία και την αρμονία μέσα σου και να γεμίσεις την καρδιά σου με αγάπη και όχι με μίσος επειδή είσαι μόνος. 

Σχόλια