Όλα αυτά που δε θα ‘θελα να ‘μαι…

Mε φοβίζουν οι άνθρωποι… με φοβίζουν γιατί λένε εύκολα σ’ αγαπώ χωρίς να καταλαβαίνουν ή να μπορούν ν’ αναλάβουν τις ευθύνες των λόγων τους. Με φοβίζουν γιατί λένε ψέματα και τα πιστεύουν. Πλάθονται από το ψέμα και γίνονται ένα με αυτό. Δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια είναι η αλήθεια τους. Δύσκολο να ξεχωρίσουν οι ίδιοι τη δική τους. Με φοβίζουν οι άνθρωποι γιατί νομίζουν ότι προσπαθούν, ότι τα δίνουν όλα, ενώ δεν έχουν δώσει ούτε τα μισά και κάπου εκεί παραιτούνται. Παραιτούνται των σχέσεων τους, των ευθυνών τους, των πράξεων τους. Γυρίζουν εύκολα σελίδα. Βρίσκουν την πιο ευκολοδιάβαστη, την πιο βατή λύση, για να ξεμπερδεύουν.

Με φοβίζουν οι άνθρωποι γιατί δεν ξέρουν να δίνονται. Γιατί αφήνουν τη σαρκική απόλαυση να σπάζει ηθικούς φραγμούς και να πληγώνει ανθρώπους χωρίς να νιώθουν τύψεις.


Με φοβίζει ο εγωισμός των ανθρώπων. Δεν υπάρχει πιο τρομαχτικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό από αυτό. Με φοβίζει ακόμη περισσότερο όταν τον βάζουν πάνω από όλα και από όλους. Προτιμούν να χάσουν ό,τι πιο δικό τους παρά τον εγωισμό τους. Φτάνει να βγουν νικητές κι ας χάσουν στο τέλος ό,τι πολυτιμότερο τους έδωσε η ζωή, την αγάπη.
 Καθημερινά η αγάπη θυσιάζεται στο βωμό του εγωισμού. Κομματιάζεται, γεμίζει πληγές μα πάλι σηκώνεται και παλεύει αλτρουιστικά, με όλα της τα ειρηνικά μέσα και προχωρά, χωρίς ν’ αφήνει το μίσος να νικήσει. 

Με φοβίζουν οι άνθρωποι που έχουν γεμίσει με μίσος την καρδιά τους, μα πιο πολύ από το μίσος με τρομάζει η αδιαφορία. Έχουν συνηθίσει να πληγώνουν αυτούς που τους αγαπάνε, να πατάνε τους αδύναμους και να προσπερνούν τους αβοήθητους. 

Με φοβίζει που πλέον το φυσιολογικό έχει πάρει ακανόνιστο σχήμα, που δεν ορίζεται ως έτσι, αλλά όπως βολεύει τον καθένα. Με φοβίζουν οι άνθρωποι, μα πάνω από όλα με φοβίζει ο εαυτός μου… που γίνεται σιγά σιγά όλα αυτά που δε θα ‘θελα να ‘μαι. Που σιωπά και ανέχεται, που υποχωρεί και υποκλίνεται στο άδικο, στο λάθος, στα πρέπει. 

Αυτή η πραγματικότητα που έκτισαν άλλοι για μένα και μου ζητουν να τη δεχτώ, με φοβίζει! Σας την χαρίζω, έχω τη δική μου!

Σχόλια