Οι αρνητικές σκέψεις δεν υπακούνε στο νόμο της έλξης!

Ο νόμος της έλξης λέει πως ό,τι σκέφτεσαι, ελκύεις.
Σύμφωνα με αυτό το νόμο, αν για παράδειγμα παραπονιέσαι συνεχώς για το πόσο φτωχός είσαι, τότε θα ελκείς περισσότερη φτώχεια. Και γενικά αν έχεις εμμονή με κάτι που δεν έχεις, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην το αποκτήσεις ποτέ.

Οι υποστηρικτές του νόμου αυτού προτείνουν να δράς, να σκέφτεσαι και να μιλάς λες και έχει αυτά που επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου. Για παράδειγμα, αν θές περισσότερα χρήματα, τότε να σκέφτεσαι ότι έχεις ήδη αρκετά και ότι είσαι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση.
Η γενική ιδεά είναι να κάνεις ελκυστικές σκέψεις, έτσι ώστε η ενέργειά τους να ελκύει παρόμοια ενέργεια, ανάλογα με το τι επιδιώκεις.

Θες ένα ωραίο σώμα; Να επικεντρώνεσαι στα ωραία σημεία του σώματος σου και παράλληλα να δουλεύεις για να το αποκτήσεις.

Αν μάθεις να ζεις με τον με τον Νόμο της Έλξης, θα πιάσεις τον εαυτό σου να νευριάζει κάθε φορά που έχεις κακή διάθεση. Και σίγουρα θα υπάρξουν τέτοιες στιγμές.

Αν και δεν είμαι ειδική στη Μεταφυσική, το νόμο αυτό μπορώ να τον εξηγήσω ως ένα τρόπο: να σκέφτεσαι θετικά. Δεν έχει να κάνει με τα αισθήματα, αλλά με τις σκέψεις που καθορίζουν και τις πράξεις μας, αφού ό,τι σκεφτόμαστε στο τέλος θα το πράξουμε ή αλλιώς ό,τι σκεφτόμαστε, είμαστε!

Από την άλλη, τα αισθήματα φαίνεται να προέρχονται από το μεταιχμιακό σύστημα, κάτω από το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης και ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχουμε αυτά που νιώθουμε, κάτι που δεν ισχύει για τις σκέψεις.



Όμως, όπως σε όλους τους τομείς στη ζωή έτσι και στον έρωτα, ελκύουμε άτομα που πιστεύουμε ότι μας αξίζουν ή  που πιστεύουμε ότι είναι όμοια με μας. Αν για παράδειγμα έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, τότε το πιο πιθανόν είναι να ελκύουμε προβληματικούς χαρακτηρές, με κακές επιπτώσεις σε μας. Αν πάλι είμαστε αρκετό καιρό μόνοι και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πουθενά το κατάλληλο άτομο για μας ή συνεχώς κλαίμε και παραπονιόμαστε γι' αυτό, τότε είναι πιθανόν να είμαστε μόνοι για πάρα πολύ καιρό ακόμη. Μόνο αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας πρώτα και μάθουμε να ζούμε με αυτόν, θα μπορέσει και κάποιος άλλος να μας αγαπήσει.

Στον έρωτα όμως τα πράγματα πολλές φορές είναι περίπλοκα, γιατί όπως είπαμε πιο πάνω, δεν ελέγχουμε αυτά που νιώθουμε. Όταν είσαι μικρή για παράδειγμα ξέρεις πως όταν μεγαλώσεις θέλεις να γίνεις δικηγόρος ή γιατρός ή ηθοποιός κλπ και παλεύεις για να επιτύχεις αυτό τον σκοπό σου. Και γενικά στη ζωή μας οι στόχοι είναι πιο ξεκάθαροι, όχι όμως όταν πρόκειται για τον έρωτα. Τα πράγματα εδώ είναι απρόβλεπτα και συνήθως ερωτευόμαστε άτομα που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσαμε. Αν όμως βρούμε τη δύναμη και μείνουμε πιστοί στο Νόμο της Έλξης, τότε όσους ερωτικούς γολγοθάδες κι αν περάσουμε, όσο καιρό κι αν μείνουμε μόνοι, ο πραγματικός έρωτας δεν θα αργήσει να έρθει και εύκολα θα τον διακρίνετε, γιατί μέσα στα μάτια του θα δείτε τον εαυτό σας!

Σχόλια