7 σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις όταν πας για interview!

Σε μία συνέντευξη για δουλειά η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει. Ποτέ δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξεις σε μία εταιρεία ότι το βιογραφικό που τόσο τους εντυπωσίασε για να σε καλέσουν, είναι το επακόλουθο μίας όμορφης προσωπικότητας. Και σίγουρα έχεις σκεφτεί τα πάντα (έτσι νομίζεις τουλάχιστον) όμως υπάρχουν 7 σημαντικές λεπτομέρειες που πιθανόν να μην πέρασαν ποτέ από το μυαλό σου.

1.       Μάθε να περιγράφεις τις ικανότητες σου
Προτού πας στη συνέντευξη θα πρέπει να ξέρεις να περιγράφεις πολύ καλά τις ικανότητες σου και πως αυτές ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της δουλειάς. Θα πρέπει να αποδείξεις στο μάνατζερ τους λόγους που πρέπει να σε προσλάβει. Όταν λοιπόν σε ρωτήσει γιατί να σε επιλέξουμε; Του απαντάς τεκμηριωμένα τι ξέρεις να κάνεις.

2.       Μάθε το όνομα του μελλοντικού σου αφεντικού
Όταν – καλή ώρα - σε πάρουν τηλέφωνο για να σου ζητήσουν να παρευρεθείς σε κάποια συνέντευξη, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις το όνομα το αφεντικού. Επίσης, προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

3.       Μάθε το ρόλο που θα έχει στην εταιρεία
Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για τη θέση την οποία καλέσει να γεμίσεις, έτσι ώστε όταν σε καλέσουν να μπορείς να την περιγράψεις και να την ταιριάξεις με τις ικανότητες σου. Στο κάτω κάτω μαθαίνοντας περισσότερα μπορεί να καταλήξεις στο να μην ενδιαφέρει και τόσο.

4.       Μάθε για πρόσφατα πρότζεκτ
Πρόσφατα πρότζεκτ που έχουν γίνει από άλλους πιθανούς εργοδοτούμενους θα σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σου γιατί θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι και ότι το έχεις ψάξει το θέμα.


5.       Μάθε το dress code της εταιρείας
Το ντύσιμο έχει σημαντικό ρόλο στην όλη εντύπωση που θα δημιουργήσεις στους πιθανόν μελλοντικούς εργοδότες σου. Σιγουρέψου ότι έχεις ντυθεί κατάλληλα αλλιώς το παιχνίδι το έχεις χάσει από την αρχή.

6.       Κρύψε τα τατουάζ σου
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, όμως αν έχεις τατουάζ θα πρέπει να τα κρύψεις γιατί τραβάνε την προσοχή και ίσως γίνουν ο λόγος που να μην προσληφθείς, ανάλογα φυσικά και με το επάγγελμα. Μπορεί εσύ να θεωρείς ωραία μία πεταλούδα ή ένα λουλούδι στο χέρι σου, όμως στον ενδεχόμενο εργοδότη σου ίσως να μην αρέσει.

7.       Να γνωρίζεις τα μελλοντικά σου σχέδια
Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των συνεντεύξεων για δουλειά είναι «Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια»; Είναι κάπως δύσκολη ερώτηση. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι φιλόδοξο άτομο που θέλει να δουλέψει και να μείνει στην εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.


Γενικά, μην πάτε ποτέ απροετοίμαστε σε μία συνέντευξη. Ετοιμαστείτε από το σπίτι!

Σχόλια