5 Οργανώσεις που άφησαν ιστορία… για τις φρικαλεότητές τους!

Οι μυστικές οργανώσεις δεν είναι ένα φαινόμενο του Μεσαίωνα, αλλά προϋπήρχαν από τότε που ο άνθρωπος οργανώθηκε σε σύνολα. Και μάλιστα πολλές αυτές ήταν σατανικές, δολοφονικές ή διεστραμμένες. Λόγω της μυστικότητας που υπήρχε γύρω από τις εταιρίες αυτές, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ιστορικό να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια και χρειάζεται προσεκτική μελέτη. Ας πάμε να δούμε τις 10 πιο σατανικές στην ιστορία!

     1.    Αργυρός Αστέρας
Πρόκειται για νεο-σατανιστικό τάγμα, που ιδρύθη­κε το 1972 στο Βερολίνο από τον Dietmar Eschner, που υποστηρίζει πως είναι διάδοχος και μετενσάρκωση τού Crowley. Η κίνηση αυτή διδάσκει το βιασμό, την αιμομιξία, τη μοιχεία και την παιδεραστία. Το τάγμα αυτοδιαλύθηκε. Όμως πριν από τη διάλυση, ανώτερο Δικαστήριο του Βερολίνου γνωμάτευσε:
Σκοπός τού τάγματος είναι η μετουσίωση του ανθρώπου σε μια ανώτερη βαθμίδα συνείδησης. Αυτό επιδιώκεται με την καταστροφή των μέχρι τώρα αντιλήψεων για την ηθική..., μεταξύ άλλων μέσω αναγκαστικού σεξ, μέσω της ονομαζόμενης εκγύμνασης στο συναίσθημα της αηδίας - να πίνει κανείς τα ούρα του και να τρώγει τα κόπρανά του - τα θύματα καλούνται να εξετάσουν τις αναστολές τους, σε δεδομένη περίπτωση και με τη χρήση αλκοόλ σαν βοηθητικό μέσο... στον αρχηγό του τάγματος ή στους επί μέρους γυμναστές τα μέλη του τάγματος οφείλουν απόλυτη υποταγή (Annete Haack/F. W. Haack, σ. 23).

      2.    Εταιρεία της Θούλης
Η Εταιρεία της Θούλης (γερμ. Thule-Gesellschaft) ήταν ακροδεξιά μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε προς το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Μόναχο. Πήρε το όνομά της από την Ύστατη Θούλη, την τελευταία χώρα του Βορρά, στην οποία είχε αναφερθεί ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας. Σύμβολο της Εταιρείας της Θούλης ήταν η σβάστικα. Τα μέλη της ήταν οι πρώτοι υπηρέτες του Ναζισμού, ανάμεσα τους και οι Χίμλερ και Χίτλερ. Ήταν αυτοί που αργότερα επάνδρωσαν τα Ες Ες, τον ακραίο ναζιστικό στρατό με όλες τις δολοφονίες και βαναυσότητες που γνώρισε η ανθρωπότητα και κυρίως ο εβραϊκός κόσμος.   
     3.    Κου Κλουξ Κλαν
Με τον όρο Κου Κλουξ Κλαν (Ku Klux Klan, KKK) αναφερόμαστε κυρίως σε δύο διακριτές τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες.



     4.    Τάγμα του Νάου του Ήλιου
Αποτελεί μία από τις πολλές θρησκευτικές αιρέσεις και σέκτες που ευδοκίμησαν στη δεκαετία του '90,  αναμειγνύοντας New Age κουλτούρα, μεσαιωνικό ρομαντισμό, ψευτοχριστιανισμό, αιγυπτιακή μυθολογία και επιστημονική φαντασία (βλ. Κώδικα Da Vinci και την τελευταία σταυροφορία του Indiana Jones). Οι οπαδοί της δηγήθηκαν σε μία Αποκάλυψη και ένα Ολοκαύτωμα που οι δύο τους αρχηγοί επέσπευσαν κάτω από την απειλή αστυνομικών ερευνών και αντιδράσεων παλιών οπαδών. Σ αυτό το νεφέλωμα μυστικών οργανώσεων, όπου παιδοφιλικά δίκτυα, ακροδεξιά στοιχεία, οικονομικές μαφίες και μυστικές υπηρεσίες διασταυρώνονται, μόνο ο Σείριος δεν είναι ορατός.

      5.    Ασσασσίνοι
Αποκαλούνται και ο πρώτοι τρομοκράτες της ιστορίας. Στον αντίποδα των Σταυροφόρων υπήρξε μια οργάνωση που έδρασε μεταξύ 11ου και 14ου αιώνα μετά Χριστόν, ιδιαίτερα γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου πολιτικών ή θρησκευτικών προσώπων. Οι Ασσασσίνοι, από τους οποίους είναι βγαλμένος ο διεθνής όρος για τους δολοφόνους, υπήρξαν η εξτρεμιστική-φανατική πτέρυγα του σιιτικού κλάδου των Ισμαηλιτών. Για την ονομασία τους υπάρχουν διάφορες απόψεις. Η επικρατέστερη συνδέει την ονομασία τους με το χασίς, το οποίο κατανάλωναν λίγο πριν τους ανατεθεί κάποιο τολμηρό εγχείρημα. Ιδρυτής του τάγματος ήταν ο Χασάν-ι-Σαμπάχ, άνθρωπος με εντυπωσιακή καλλιέργεια και ανελέητο χαρακτήρα. Απογοητευμένος από τον ευνουχισμό του σιιτικού κινήματος από τους Φατιμίδες χαλίφες της Αιγύπτου, ίδρυσε το τάγμα, με σκοπό την προώθηση της υπόθεσης των σιιτών με τα υπάρχοντα μέσα.


Σχόλια