Κάνε τη μουσική να σωπάσει!!!

Όταν μια σχέση φθάνει στο τέλος το νιώθεις, το προαισθάνεσαι. Είναι σαν ν' ακούς κλασική μουσική που δεν έχει ρεφρέν και κουπλέ, όμως όταν το κομμάτι φθάνει στην κορύφωση - στο κλείσιμο το ξέρεις, το καταλαβαίνεις. Και καθόλη τη διάρκεια του κομματιού ο συνθέτης σε προϊδεάζει για το τέλος, σου δίνει πεταμένες στο πεντάγραμμο νότες, λυπητερές ή χαρούμενες ανάλογα με την έκβαση κι εσύ έχεις την επιλογή να τις ακούσεις ή να τις προσπεράσεις. Θες δεν θες όμως τις ακούς. Το ερώτημα είναι άλλο. Για πόσο θα μπορείς να τις αγνοείς;



"Ξαφνικά μου είπε να χωρίσουμε", μου λέει σήμερα μια φίλη. Κι εγώ αυτό το ξαφνικά δυσκολεύομαι πολύ να το πιστέψω. Δεν υπάρχει ξαφνικά. Ο άλλος το μελετάει κάποιο καιρό, ίσως λίγες μόνο μέρες, ίσως και μήνες, όμως πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ως μία απάντηση σε κάτι που τον προβλημάτιζε. Κάτι που ίσως δεν μοιράστηκε ποτέ μαζί σου, όμως σίγουρα φάνηκε, σίγουρα σου έπαιξε τις νότες του τέλους κι εσύ τις προσπέρασες, έκλεισες τα αυτιά σου. 

Οι άνδρες σκέφτονται και μηχανεύονται περισσότερο από όσο πιστεύουμε, παρόλο που δεν είναι τόσο εκδηλωτικοί, όσο οι γυναίκες. Μπορεί να μην μιλάνε τόσο, να μην εκφράζουν πάντα αυτά που τους ενοχλούν ή αυτά που νιώθουν όμως δεν σημαίνει ότι στο μυαλό τους είναι όλα καλά. Πολλές φορές το μυαλό τους είναι τόσο μπερδεμένο, όσο μιας γυναίκας. Απλά ο τρόπος τους φαίνεται και ίσως είναι πιο ύπουλος γιατί οι νότες τους είναι σιγανές... πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία για να τις πιάσεις...

Υπάρχουν όμως κι αυτές που πιάνουν τα μηνύματα και προσπαθούν με απελπισμένες κινήσεις να σώσουν τη σχέση τους. Αγνοούν τα νεύρα, τα ψέματα, την απουσία, την αποχή, ίσως και την περιφρόνηση. Κάνουν στην άκρη την αξιοπρέπειά τους και προσπαθούν να κρατήσουν τη μουσική ζωντανή... για πόσο όμως; Όσο πιο πολύ αργεί το τέλος να έλθει τόσο πιο βασανιστικό είναι το όλο θέμα. Και όσο πιο δειλός και διστακτικός είναι ένας άνδρας, τόσο πιο πολύ θα υποφέρεις. 

Γι' αυτό καλύτερα δώσε το δικό σου φινάλε. Όσο κι αν πονάει, να είσαι σίγουρη ότι θα πονέσει λιγότερο από το να περιμένεις ή να τσακώνεσαι (στην ουσία) με τον εαυτό σου. Κάνε εσύ τη μουσική να σωπάσει!!!

Σχόλια