6 τύποι Αγάπης που πιθανόν να συναντήσεις στη ζωή σου!

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι ένα αίσθημα που ενσαρκώνεται μόνο με ένα τρόπο μεταξύ δύο ανθρώπων και ακολουθεί μία συγκεκριμένη πορεία, εν τούτοις υπάρχουν και άλλοι τύποι αγάπης που πιθανόν να συναντήσετε. Η πιο κλασική εκδοχή της αγάπης είναι όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται, ερωτεύονται, συγκατοικούν, παντρεύονται και τέλος κάνουν παιδιά. Όμως, Αγάπη δεν είναι μόνο αυτό…

1. Ανεκπλήρωτη Αγάπη
Η ανεκπλήρωτη αγάπη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να συναντήσει ένας άνθρωπος στα αισθηματικά του και μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο. Κάποτε οι άνθρωποι αγαπάμε χωρίς να έχουμε καμία ανταπόκριση από το ποθητό πρόσωπο και αυτό μας ραγίζει την καρδιά. Από την άλλη αυτού του είδους η αγάπη μπορεί να μας κάνει πιο λογικούς και πιο δυνατούς. Προσπαθήστε να χειριστείτε την κτητικότατα σας την ερωτική σας επιθυμία προς αυτό το άτομο και μάθετε απλά να το αγαπάτε χωρίς να το ενοχλείτε, αν αυτή είναι η επιλογή του. Μην επικεντρώνεστε μόνο σε αυτό το πρόβλημα και έχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί κάπου εκεί έξω το πεπρωμένο σας, σας περιμένει.
2. Πλατωνική Αγάπη
Αυτό το είδος αγάπης δεν απαιτεί να έχετε σεξουαλικό ή ρομαντικό σύνδεσμο με το πρόσωπο που λατρεύετε. Η πλατωνική αγάπη μπορεί να υπάρχει και μεταξύ δύο φίλων. Είναι το πιο κοινό είδος αγάπης γιατί καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους στη δουλειά ή στο σχολείο κλπ και (είναι πιθανόν) με κάποιον από αυτούς να περνούμε ωραίες στιγμές, να μας εμπνέει, να μας καθοδηγεί και να μας συμπαραστέκεται στις δύσκολές στιγμές.
4. Λάγνη Αγάπη
Είναι η περίπτωση που ίσως ερωτευτείς έναν ωραίο άνδρα τον οποίο συναντάς καθημερινά στο περίπτερο ή στη δουλειά, όμως δεν γνωρίζεις τίποτα γι’ αυτόν. Το μόνο που ξέρεις είναι το πάθος που νιώθεις γι’ αυτόν και την επιθυμία να γευτείς αυτά τα ζουμερά χείλη. Έχεις φτιάξει μία δική σου εικόνα γι’ αυτόν στο μυαλό σου και αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Ξέρεις τουλάχιστον το όνομα του; Δεν νομίζω ότι σε νοιάζει…
5.  Αγνή Αγάπη

Αυτή την αγάπη μπορεί να την είδες σε κάποια ταινία και είναι αυτή που σε κάνει να λατρεύεις την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή κάποιου ανθρώπου. Είναι όταν δύο πρόσωπα χάνουν τον έλεγχο και νιώθουν μία συναισθηματική έκρηξη. Αυτοί που βίωσαν την πραγματική αγάπη θεωρούνται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Επικρατεί και η άποψη ότι αυτή την αγάπη τη συναντάμε μόνο μία φορά στη ζωή μας.


5. Puppy love
Όλοι έχουμε βιώσει αυτή την αγάπη γιατί συνήθως τη νιώθεις όταν είσαι παιδί. Αυτή η αγάπη είναι γεμάτη αθωότητα. Μία σφιχτή αγκαλιά, χεράκια ενωμένα και φιλιά στο μάγουλο. Συμπεριφερόμαστε σαν μικρά χαρούμενα κουταβάκια.
7. Φαντασιόπληκτος έρωτας
Μήπως είστε κι εσείς ερωτευμένες με τον Johny Depp ή με τον Enrique Inglesias; Όσο χρονών κι αν είναι πλέον ο ανεπίτευκτος σας έρωτας, εσείς συνεχίζεται να τον ονειρεύεστε στο ξύπνιο σας. Εδώ υπάρχουν γυναίκες που είναι ακόμη ερωτευμένες με τον Έλβις! Μπορεί να μην μπορούμε να ζήσουμε μαζί του, όμως μπορούμε χωρίς τύψεις να φανταστούμε διάφορα. Εξάλλου, κάποιοι ηθοποιοί είναι τόσο τέλειοι που δεν μπορείς παρά να τους ερωτευτείς.

Σχόλια