Ποδοσφαιρικό Παράδοξο

Είναι αλήθεια άξιο απορίας πως σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας και δυσπραγίας και ενώ κάποιοι συνάνθρωποι μας αγχώνονται πώς θα αντεπεξέλθουν για τα προς το ζην με τα χρήματα που παίρνουν ή ακόμα χειροτέρα αυτοί που δεν παίρνουν ούτε ένα επίδομα και δεν έχουν ούτε για να φάνε, κάποιοι άλλοι χρυσώνουν ποδοσφαιριστές για να παίζουν μπάλα και ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν για σκοπούς μάρκετινγκ αργότερα κάποια συμβολικά ποσά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης σε κάποιους ποδοσφαιρικούς ομίλους μεγαθήρια φαίνεται να πέρνα απαρατήρητη, αφού είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία που απαιτούν τα παράλογα συμβόλαια συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και τους προσφέρουν Γή και Ύδωρ για τους εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας. Παράλογα ωστόσο είναι και τα ποσά (Μίζες) που απαιτούν οι μάνατζερ για να πείσουν ’’τάχα’’ τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν να συμφωνήσουν για την υπογραφή του συμβολαίου. Θα σταματήσει ποτέ αυτός ο Φαύλος Κύκλος του Πακτωλού χρημάτων για να πείσουν κάποιους να κλωτσάνε μπάλα ενώ στον αντίποδα παιδία πεθαίνουν από έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων;
Η απάντηση; Όχι βέβαια! Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσει. Σου λέει «κύριε αφού μπορώ να πάρω αυτά τα ποσά, λόγω του ότι το περιβάλλον εργασίας μου τα προσφέρει θα πω όχι;» Και βέβαια κύριε Χ ποδοσφαιριστή δεν θα πεις όχι γιατί εσύ κάνεις απλά τη δουλειά σου και ό,τι σου πει ο μάνατζερ σου, κορόιδο είσαι; Οι φταίχτες είναι τα Λαμόγια-παράγοντες και Διοικητικά Συμβούλια των ομάδων που έχουν καλές διασυνδέσεις με τις τράπεζες και παίρνουν τα δάνεια για να αγοράσουν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή γουστάρουν για να κάθονται μετά στα Box να παρακολουθούν τα παιχνίδια και να αποφασίζουν τι άλλο χρειάζεται για να πάρει τίτλους η ομάδα τους. Αυτό φυσικά το μυρίστηκαν όλοι πλέον και το εμπόριο των παικτών καλά κρατεί, γιατί πώς αλλιώς εξηγείται κάποτε η πιο ακριβή μετεγγραφή στον πλανήτη να ήταν 28 εκατομμύρια και σήμερα να φτάνει στα 100 εκατομμύρια. Το παζάρι έχει αλλάξει για τα καλά, αφού στο βωμό της δόξας, της πρόκλησης του αντίπαλου δέους και της απερισκεψίας δαπανούνται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια χρήματα για να λέμε Goalllllllll τη στιγμή που συνάνθρωποι μας πεθαίνουν γιατί δεν έχουν 1 ευρώ για εμβόλια, νερό, τροφή κλπ. Πότε θα σταματήσει αυτό το Παράδοξο; Think. It's not illegal yet!

Tottis85

Σχόλια