Κεφάλι Ψηλά - Αποκτήστε αυτοπεποίθηση!



1. Κάντε μια λίστα με όλα τα ταλέντα, στοιχεία του χαρακτήρα ή της εμφάνισή σας που σας αρέσουν. Για παράδειγμα, σημειώστε αν είστε υπομονετικοί, αν καταφέρνετε να μένετε ψύχραιμοι σε δύσκολες συνθήκες, αν μπορείτε να δείτε τις περιστάσεις με χιούμορ και ούτω καθεξής. Με αυτό τον τρόπο εστιάζετε στα θετικά.

2. Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση. Ακόμη και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τον εαυτό σας με άλλο μάτι. Φροντίστε τον εαυτό σας, ντυθείτε με τα πιο όμορφά σας ρούχα, και πρωτίστως με ρούχα μέσα στα οποία αισθάνεστε όμορφοι.

3. Εμπιστευθείτε τις ανησυχίες σας σε κάποιον αγαπημένο σας πρόσωπο. Πάντοτε βοηθά το να μιλάτε με τα άτομα που εμπιστεύεστε.

4. Βρείτε το πάθος σας. Είτε πρόκειται για τη μουσική, είτε για πολεμικές τέχνες, είτε για υπολογιστές, «αγκαλιάστε» αυτό που αγαπάτε και απολαύστε την πρόοδό σας σε αυτό. Θα σας κάνει σίγουρα να αισθανθείτε καλύτερα.

5. Αποδεχτείτε τα κομπλιμέντα που σας λένε οι γύρω σας, χωρίς να τα απορρίπτετε αυτόματα θεωρώντας πως πρόκειται για κολακείες!
6. Βελτιώστε τον τρόπο που στέκεστε! Το να στέκεστε και να περπατάτε με ευθεία πλάτη μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας! Μην καμπουριάζετε και μη σκύβετε το κεφάλι. Η καλή στάση του σώματος σχετίζεται επίσης με την καλή αναπνοή, που βοηθά στο να αισθάνεστε πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Να θυμάστε ότι για να αποκτήσετε ξανά αυτοπεποίθηση χρειάζεται δουλειά. Εντοπίστε ό,τι σας ενοχλεί στον εαυτό σας και δείτε πώς μπορείτε να βελτιωθείτε σε εκείνους τους τομείς. Να έχετε υπομονή και επιμονή και θα επιβραβευθείτε.


Ειρήνη Χαραλαμπους, Κλινική ψυχολόγος

Σχόλια