ΟΤΑΝ Η ΓΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

Έχετε σκεφθεί ποτέ πως όλα γύρω μας έχουν ζωή; Πως είναι ζωντανά! Η γη κινείται, τα δελφίνια κάνουν έρωτα, τα ζώα δημιουργούν φυλές, τα λουλούδια μεγαλώνουν και τα δέντρα βγάζουν κάρπους. Όλα γύρω μας είναι ζωντανά και όλα ο άνθρωπος έχει τη λανθασμένη και υπεροπτική εντύπωση πως φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν αυτόν. Υποδούλωσε όλο τον πλανήτη και ό,τι υπάρχει σ’ αυτόν υπό την τυρρανία του και επί αιώνες τα βασανίζει και τα εκμεταλεύεται ακαταπάυστα. Γιατί;;; Μα φυσικά για να έχουμε εμείς όλα αυτά που έχουμε σήμερα. Για μας το κάνουμε. Ποτέ ξανά η λέξη «μας» δεν μου ακούστηκε τόσο εγωιστική και τόσο υπεροπτική. Αυτό που έκανε τον άνθρωπο, δυστυχώς, να επιβληθεί είναι η ανάπτυξη της λογικής του. Έτυχε αυτό το είδος, το δικό μας, να εξελιχθεί περισσότερο από τα υπόλοιπα, μόνο και μόνο για να οδηγήσει τον πλανήτη γη κι ότι κατοικεί πάνω σ’ αυτό στην βαναυσότητα και την καταστροφή. «Μα υπάρχουν και καλοί άνθρωποι», θα μου πείτε. Πάντα υπάρχουν οι εξαίρεσεις. Είναι μηδεμινές και σίγουρα δεν είστε εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, ούτε εγώ που το γράφω. Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας με ψευδαισθήσεις.

Αυτό που θα κάνουμε σ’ αυτό το άρθρο είναι ν’ αντιστρέψουμε τους ρόλους. Σκεφτείτε ότι η φύση είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι (που στην ουσία το έχει, απλά είμαστε πολύ περήφανοι για να το δεχθούμε και πολλοί ηλίθιοι για να λατρεύουμε ψεύτικους θεούς, αντί για τα θαύματα που βλέπουμε γύρω μας).

Τα λουλούδια και τα δέντρα, λοιπόν, είναι αυτά που έχουν το πάνω χέρι κι εμείς είμαστε ακίνητα, αβοήθητα ανθρώπακια. Ήλθε η σειρά τους λοιπόν, να πάρουν εκδίκηση. Τα δέντρα μας κόβουν απ’ τη μέση με ηλεκτρονικό πριόνι (μα τι αηδιαστική που είμαι!!!), τα λουλούδια μας τραβάνε από τις ακρές μέχρι να μας κόψουν στα δύο και μας βάζουν έτσι μοιρασμένους σ’ ένα βάζο για να μας μυρίζονται (γιατί έχουμε φτιαχτεί για να μας θαυμάζουν!!!) και μας πατάνε κιόλας κάνοντας μας λιώμα. Άμα  βιάζονται και θέλουν να αποτελειώσουν κάμποσους μαζί, μας λούζουν με πετρέλαιο και μας ρίχνουν μια φωτιά (σιγά τα λάχανα! Η γη έχει εκατομμυρια ανθρώπους! Θα λυπηθούν κάτι εκατοντάδες;;;)

Πάμε στα ζώα τώρα... εδώ κι αν θα χυθεί αίμα... Οι αρκούδες, οι φώκιες και άλλα πολλά τριχωτά ζώα, μας βρίσκουν αβοήθητα σ’ ένα δάσος και αυτό που φοράνε δεν τους αρέσει. Δεν είναι «οriginal». Θέλουν να φορέσουν original γούνες! Μας βλέπουν εμάς εκεί με τα μακριά μαλλιά (για όσους έχουν μαλλιά, οι φαλακροί εδώ την γλιτώνουν) και μας γδέρνουν ζωντανούς. Επειδή θέλουν και το δέρμα μας για να φορέσουν original ανθρώπινα δερμάτινα παπούτσια και ζώνες. Πως θα σας φαινόταν αυτό;;;; Καθόλου ωραία εμπείρια να σε γδέρνουν, είμαι σίγουρη. Οι γάτες και οι σκύλοι θα μας πατούσαν με τα αυτοκίνητα, έτσι για την πλάκα τους... θα μας κλείδωναν σε σκοτεινά κλουβιά και θα μας κτυπούσαν όποτε είχαν νεύρα για να εκτονωθούν και όταν θα μας είχαν βαρεθεί θα μας εγκατέλειπαν κάπου σε ένα χωράφι μακρύα από το σπίτι, για να πάρουν ένα άλλο χαριτωμένο ανθρωπάκι.

Τα παράδειγματα που θα μπορούσα να πω, για το πως μπορεί η φύση να μας εκδικηθεί είναι πάρα πολλά, γιατί πάρα πολλά είναι αυτά που κάνουμε εμείς σε όλα τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη. Ο αέρας θα μας γέμιζε τα πνευμόνια μας με καυσαέρια (πράγμα που το κάνουμε από μόνοι), η θάλασσα θα μας έριχνε σε ένα σκουπιδότοπο με πετρέλαια ή θα μας έπνιγε αν θελούσαμε να κολύμπησουμε.
Ο πλανήτης θα μας εκδικηθεί αργά η γρήγορα. Ήδη μας εκδικείται. Αν δεν αρχίσουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να προστατεύουμε τη φύση και τα ζώα, δεν έχουμε καμία σωτήρια και καμία ευτυχία ουσιώδη δε θα βρούμε. Γιατί ΘΕΟΣ είναι τα πάντα. Είναι όλα όσα βλέπετε.... προστατέψτε τα και θα ανταμειφθείτε! 

Σχόλια