Κομματική Τρομοκρατία!

Είμαστε 1 – 2 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και ξαφνικά όλοι μας θυμήθηκαν. Θυμήθηκαν ότι είμαστε άνεργοι, ότι αμέλησαν να μας δώσουν τα επίδοματα, ότι μας εκμεταλεύονται και άλλα πολλά. Ξαφνικά τον τελευταίο καιρό, όλα τα κόμματα οργανώνουν εκδηλώσεις, πάρτυ, σεμινάρια, στέλνουν μηνύματα στο κινήτο και ξαφνικά μας λογαριάζουν και μας καλούν και μας. Ξαφνικά, εμείς, που λίγους μήνες πιο πρίν δεν μας υπολόγιζε κανείς, γίναμε σημαντικοί για «Αυτούς». Ξαφνικά μας νοιάζονται και μας αγάπουν.

Θα ακούσετε πολλά από το στόμα τους αυτές τις μέρες. Μεγάλα λόγια, υποσχέσεις, υπερβολές, κατηγορίες, ίσως κάποια από τα λόγια τους σας συγκινήσουν κιόλας. Κανένας λόγος, που εκφώνουν να ξέρετε δεν έχει γραφτεί από αυτούς, πόσο μάλλον να εννοούν αυτά που λένε και κανένας λόγος δε γράφεται τυχαία. Γράφεται πάντα από ειδικούς και ό,τι λέγεται δεν είναι τυχαίο (επίκληση στην αυθεντία, επίκληση στο συναίσθημα κ.α. είναι μερικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένας πειστικός λόγος). Φυσικά, πολλές φορές η ομίλια τους κερδίζει άτομα, ειδικά ηλικιωμένους και αμορφώτους. Τις άλλες κατηγορίες, που είναι οι νέοι και οι μορφωμένοι βρίσκουν άλλους τρόπους να τους κερδίσουν, αφού ξέρουν ότι τα λόγια τους δεν πιάνουν τόπο. Και ποιος είναι ο τρόπος αυτός ; Ο γνωστός σε όλους μας: το μέσον! Τώρα θα νοιάζονται που είσαι άνεργος, τώρα θέλουν να σε βοηθήσουν. Τώρα θέλουν τους ψήφους. Δεν θα σας πω κλείστε τους το τηλέφωνο. Θα σας πω όμως κάτι άλλο. Κάντε ότι τους ακούτε, δεχτείτε τη βοήθεια τους, πρέπει εξάλλου να επιβιώσουμε σε αυτή τη ζούγκλα που ονομάζουν δημοκρατία και όταν όμως έλθει η ώρα της ψήφου μουντζώστε τους. Θα σας πουν η αποχή δηλώνει αδιαφορία, αναρχία, αβουλία κλπ. Απάντηστε τους ότι, η αποχή το μόνο που δηλώνει είναι τη δική τους ΑΠΟΤΥΧΙΑ! Τίποτα περισσότερο.  

Θα έλθουν φυσικά και οι πιο έξυπνοι, αυτοί που θα σας υποσχεθούν βοήθεια αν φυσικά εκλεγούν. Το πιο πιθανόν είναι ότι ψεύδονται. Θα σας ξεχάσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και όταν έλθουν ξανά οι εκλογές θα σας θυμιθούν και πάλι. Θα «κανονίσουν» μόνο τους δικούς τους και κανέναν άλλον. Πολλοί είναι αυτοί οι «κανόνισμενοι» που τρώνε ψωμί απ’ το ψωμί  σας, χωρίς να το αξίζουν κιόλας. Χωρίς να αξίζουν περισσότερα από εσάς. Εσείς το ανέχεστε και τους ψηφίζετε ξανά!

Η αλήθεια είναι μία και υπάρχουν αποδείξεις. Το 90% των πολιτικών / βουλευτών, όπως θέλετε πείτε τους, είναι διεφθαρμένοι, παράσιτα της κοινωνίας, συνεργάτες της μεγαλύτερης εγκληματικότητας στο νησί (ναρκωτικά κλπ)  και απατεώνες. Αυτοί είναι η μοναδική αλήθεια. Τα κόμματα είναι απλά εταιρείες που κάνουν τη δουλειά τους βρώμικα, για να κερδίζουν λεφτά και θέσεις στο δημόσιο. Οι σχέσεις που έχουν μαζί σας είναι πελατειακές. Τα κόμματα καλλιεργούν τα μίση και τις ακραίες ιδέες, γεννούν το χουλιγκανισμό και τη διχόνοια, γιατί μόνο έτσι μαζεύουν ψήφους. Αυτοί υποτίθεται ότι είναι εδώ για να αντιπροσωπεύουν εσάς, αλλά στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτούλη τους!

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές... χρειάζεται κάποιοι να απομακρυνθούν από την πολιτική ζωή της Κύπρου. Η πολιτική χρειάζεται την εμπλοκή πνευματικών , διανοούμενων ανθρώπων και επιστημόνων και όχι διεφθαρμένων και καλοταϊσμένων δικηγόρων. Η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να γίνεται σχεδόν δωρεάν, χωρίς εξαιρέσεις από φορολογίες, χωρίς επιπλέον ωφελήματα. Μόνο τότε η δημοκρατία θα σταθεί ως δημοκρατία. Τώρα αυτό που ζούμε δεν είναι δημοκρατία. Είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Σχόλια