Τα δημοφιλέστερα σενάρια καταστροφής της γής!!!!

Ο πλάνητης γη, το σπίτι μας, έχει καταστραφεί ή έφτασε κοντά στην κατάστροφη χιλιάδες φορές και με διάφορους τρόπους σε χολυγουντιανές ταίνιες. Κατά πόσο όμως, τα σενάρια αυτά απέχουν από το να γίνουν πραγματικότητα; Πολλές θρησκείες και αρχαίοι λαοί μίλησαν για τη συντέλεια του κόσμου ή αλλιώς την ημέρα της κρίσεως. Διάφορες προβλέψεις για διάφορες ημερομηνίες καταστροφής της γης, με αποκορύφωμα το 2000, προκάλεσαν πανικό και φόβο στον κόσμο. Ποιές είναι αλήθεια οι πιθανότερες αιτίες καταστροφής του πλανήτη γη;;;


10. Κτύπημα από μετεωριτή: Η γη κτυπήθηκε από μετεωρίτη πριν 65εκ χρόνια, προκαλώντας της εξαφάνιση των δεινόσαυρων. Το κτύπημα του μετεωρίτη ήταν πολύ ισχυρό και προκάλεσε σημαντικές φυσικές αλλάγες (πτώση θερμοκρασιών, τοξικά αέρια, τεράστια τσουνάμι) τις οποίες δεν μπορέσαν να αντέξουν τα μεγαλοειδή αυτά ζώα.

9. Επίθεση από εξωγήινους: Ίσως το πιο πολυσυζητημένο και πιο αγαπημένο θέμα των σεναριογράφων της έβδομης τέχνης αλλά και των κινηματογραφόφιλων. Για να δεχθούμε φυσικά της επίθεση από εξωγήινους ως πιθανή αιτία καταστροφής του πλανήτη μας, πρέπει πρώτα να δεχθούμε την ύπαρξη εξωγήινων. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πλέον ότι δεν είμαστε μόνοι στο αχανές σύμπαν και ότι ίσως να έχουμε και πολύ ισχυρούς εχθρούς.

8. Έκρηξη / Καταστροφή του ήλιου: Μια από τις πιο ρεαλιστικές θεωρίες καταστροφής της γης, αλλά μην ανυσηχείτε δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα. Υπολογίζεται ότι σε 5εκ. χρόνια περίπου, ο ήλιος  ίσως ξεμείνει από ενέργεια και μετατραπεί σε ένα τεράστιο γίγαντα καταπίνοντας τη γη. Άλλες θεωρίες, με βάση το ημερολόγιο των Μάγια θέλουν να γίνεται πολύ σύντομα και μάλιστα το 2012, μια τεράστια ηλιακή έκρηξη που θα απορροφήσει τη γη. Άλλο παρόμοιο άρθρο που διάβασα στο διαδίκτυο τελειώνει λέγοντας: «Τουλάχιστον θα κάνουμε καλό μαύρισμα»!!! Αυτό κι αν είναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

7. Τρίτος Παγκοσμιος Πόλεμος/ Πυρηνικός Πόλεμος: Η ανθρώποτητα γνώρισε δυο μέχρι τώρα παγκόσμιους πολέμους οι οποίοι ήταν καταστροφικοί. Μάλιστα, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο άνθρωπος γνώρισε για πρώτη φορά τις χαοτικές επιπτώσεις της ατομικής βόμβας. Με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των όπλων και την πυρηνική απείλη στο προσκήνιο, η ανθρωπότητα μπροστά σε ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα καταρρεύσει.

6. Εξαφάνιση μελισσών: Ίσως η θεώρια αυτή να σας ακούγεται απίθανη ή και ηλίθια και όμως μια ολική εξαφανίση των μελισσών, οδηγεί στην καταστροφή της ανθρωπότητας. Πως ακριβώς γίνεται αυτό! Αν εκλείψουν οι µέλισσες, θα διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα καθώς το 1/3 των πηγών διατροφής του ανθρώπου εξαρτάται άµεσα από τις δραστηριότητες των µελισσών. Το 2008, ο θάνατος μεγάλου αριθμού μελισσών σε Αμερίκη και Ευρώπη, για άγνωστη αιτία, προκάλεσε την ανησυχια των επιστημόνων. Αν συνεχιστεί ο θάνατος των μελισσών με αυτό το ρυθμό, ίσως έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον.

5. Μαύρη τρύπα: Ένα ακόμα γνωστό σενάριο καταστροφής της Γης είναι από μια μαύρη τρύπα. Αρκετοί είναι εκέίνοι που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πείραμα που έχει ξεκινήσει στο ινστιτούτο CERN στη Γενεύη. Ο γιγάντιος επιταχυντής που βρίσκεται εκεί, όπως είναι γνωστό, προορίζεται για να χρησιμοποιηθεί σε πειράματα που θα μας διαφωτίσουν σχετικά με το Big Bang. Πολλοί φοβούνται ότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει ο ίδιος ένα Big Bang. Οι δέσμες σωματιδίων που θα πυροδοτηθούν από τον επιταχυντή θα συγκρουστούν με την ενέργεια ενός τραίνου 400 τόνων που τρέχει με 180 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι θεωρητικά πιθανό πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μαύρη τρύπα που θα "κατάπινε" τον πλανήτη μας.

4. Εκρηξη υπερηφαιστείου: όσο κι αν ακούγεται απίθανο, είναι πιθανόν. Όταν ένα σούπερ ηφαίστειο (supervolcano) στο Yellowstone των ΗΠΑ ξέσπασε 640.000 χρόνια πριν, η εκτίναξη μάγματος και τέφρας ήταν αρκετή για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής και το βορειοανατολικό τμήμα του Μεξικού. Μία παρόμοια τέτοια έκρηξη θα μπορούσε να απειλήσει τον πολιτισμό μας ξανά, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων που θα επηρεάσουν την ισορροπία του πλανήτη δημιουργώντας ένα ραγδαίο φαινόμενο θερμοκηπίου. Χιλιάδες πυρωμένα πετρώματα και άλλα υλικά θα πεταχτούν στην ατμόσφαιρα αποκλείοντας εν μέρει τον ήλιο. Αυτή η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων αρκετές εκατοντάδες μίλια από το σημείο, ίσως και δισεκατομμυρίων σε ολόκληρο τον κόσμο. 

3. Μετατόπιση Μαγνητικού Πεδίου: Σύμφωνα με αυτή τη θεώρια, µια δραµατική αντιστροφή των µαγνητικών πόλων της Γης στο μέλλον θα έχει ως αποτέλεσµα την αναστροφή της περιφοράς του πλανήτη µε καταστροφικά αποτελέσµατα. Με βάση τους υπολογισμούς των επιστημόνων, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει παρά μόνο μετά από 1εκ. χρόνια.

2. Ο πλανήτης Ντιπίρου: Χιλιάδες φόρουµ στο Ιντερνετ και δικτυακές σελίδες προκρίνουν την πεποίθηση ότι κάποια στιγµή, στις αρχές του 21ου αιώνα, ένας πλανήτης άγνωστος µέχρι πρόσφατα θα συγκρουστεί µε τη Γη ή θα περάσει πολύ κοντά µας, µε αποτέλεσµα να αφανιστεί η ανθρωπότητα ή να προκληθεί ένας τεράστιος πλανητικός κατακλυσµός. Ο πλανήτης Νιµπίρου αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, από τον Ζεχάρια Σίτσιν, ο οποίος έγραψε ότι πρόκειται για έναν πλανήτη του ηλιακού µας συστήµατος που ακολουθεί ακατάστατη τροχιά και έτσι εισέρχεται κάθε 3.700 χρόνια στο εσώτερο ηλιακό µας σύστηµα. Ο Σίτσιν δεν ανέφερε πουθενά ότι ο Νιµπίρου µπορούσε να απειλήσει τη Γη. Ορισµένοι «πατούν» σε µια ανακοίνωση της NASA το 2005 που έλεγε ότι ανακαλύφθηκε ο 10ος πλανήτης στις παρυφές του ηλιακού µας συστήµατος και κάποιοι προχωρούν ακόµη περισσότερο λέγοντας ότι ο πλανήτης αυτός θα µας πλησιάσει το 2012.

1. Καταστροφή Περιβάλλοντος: Ακούμε καθημερινά για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει για τον πλανήτη μας. Ήδη ο άνθρωπος έχει αρχίσει να φροντίζει όσο μπορεί για το θέμα αυτό. Οι προσπάθειες μας όμως πρέπει να εντατικοποιηθούν. Ο κάθε ένας από μας αν αρχίσει να σκέφτεται και να πράττει «πράσινα», η βελτίωση θα είναι τεράστια. Έχουμε μεγαλύτερη δύναμη και εύθυνη στα χέρια μας, από όσο νομίζουμε και μπορούμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να σώσουμε το περιβάλλον.

Σχόλια