Καλημέρα Άνοιξη!!!

Τα πρώτα κελαηδήματα των χελιδονιών, οι ανθισμένες αμυγδαλιές ντυμένες στα ροζ και στα άσπρα, το 
γλυκό απαλό ζέσταμα του ήλιου, το πράσινο, όλα φωνάζουν «Άνοιξη Καλημέρα»!

Ευτυχώς που ακόμα έχουμε τις τεσσέρις έποχες! Γιατί όπως λένε οι επιστημόνες θα τις χάσουμε κι αυτές σύντομα λόγω της καταστροφής του περιβαλλόντος. Σκεφτήτε ένα πλανήτη χωρίς Άνοιξη και Φθινόπωρο, τις πιο όμορφες και χρωματιστές εποχές του χρόνου!!!!

Την Άνοιξη τη φαντάζομαστε σαν μια όμορφη ξανθιά θέα με άσπρο πέπλο και λουλουδένιο στεφάνι στα μαλλιά, να χορεύει στις πεδιάδες και στα βουνά και με το  ράβδι της ότι αγγίζει, ανθίζει. Τα λουλούδια ανθίζουν, διάφορα έντομα, όπως οι πεταλούδες και οι παραπούνες κάνουν την εμφάνιση τους και τα χελιδόνια επιστρέφουν. Όλα γεννιούνται ξανά! Δεν είναι τυχαίο που πολλοί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν και εμπνέονται από την Άνοιξη. Σαν θεά, την υμνούν στα τραγούδια, στα θέατρα, στην ποίηση.

Μέσα στην πόλη είναι δύσκολο να καταλάβει και να εκτιμήσει κανείς τις ομορφιές της Άνοιξης. Το τσίμεντο πάντα παραμένει τσιμέντο. Δεν αλλάζει σε καμία εποχή! Αν κάνετε όμως μια βόλτα προς το Τρόοδος, θα κατάλαβετε περισσότερο τον ερχομό της Άνοιξης. Το μεθυστικό άρωμα των λουλουδιών και των πεύκων, το πράσινο στις πεδιάδες, ο καταγάλανος ουρανός και κυρίως οι νυφούλες αμυγδαλιές αριστερά και δεξιά του δρόμου, θα σας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο κόσμο, στον Ανοιξιάτικο κόσμο της Κύπρου.

Ας απολαύσουμε λοιπόν, τους τρεις δροσερούς αυτούς μήνες της Άνοιξης, γιατί έχω την αίσθηση ότι μας περιμένει ένα μακρινό και πολύ ζεστό Καλοκαίρι!!!

Σχόλια