ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΩΩΝ - SIGN PETITION!!!

Έτυχε πρόσφατα να δω σε ένα ιδιωτικό κανάλι μια εκπομπή που λέγεται “AnimalCops”. H εκπομπή αυτή προβάλλει τις προσπάθειες, που κάνει μια ομάδα ειδικών αστυνομικών, που δουλειά τους είναι να απαντούν σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων και να τιμωρούν τους «κακοποιούς» τους.

Όταν είδα πόσα ζώα σώζονται καθημερινά με την παρέμβαση ουσιαστικά του κράτους, συγκινήθηκα, γιατί σκέφτηκα πόσα περισσότερα δεν είχαν την ίδια τύχη. Σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους τα άφηναν να πεθάνουν από την πείνα, που τα ξεχνούσαν στον ήλιο, που τα έτρωγε η ψώρα, σώθηκαν από αυτή την ομάδα. Δέχθηκαν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και δόθηκαν για υιοθεσία σε ένα καλύτερο σπιτικό.

Εμείς γιατί δε μπορούμε να κάνουμε το ίδιο; Γιατί κανείς μέχρι τώρα, δεν έχει σκεφτεί κάτι τέτοιο; Θεωρούμε τον εαυτό μας μια αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά στην ουσία δεν κάνουμε ούτε τα βασικά. Αλήθεια η ΕΕ γιατί δεν έχει επιβάλει στις χώρες της να δημιουργήσουν ειδικά τμήματα στην αστυνομία για την προστασία των ζώων;

Μπορούμε όμως από μόνοι μας να απαιτήσουμε τη δημιουργία τμήματος στην αστυνομία, που να είναι υπεύθυνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς και για να εξετάζει περιπτώσεις κακοποίησης των ζώων. Όλες οι αναπτυγμένες χώρες έχουν τους λεγόμενους "animalcops". Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος και στην Κύπρο. Θα είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.

Κάποιοι ίσως πουν ότι υπάρχουν οι σχετικοί νόμοι και ότι ήδη η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την υπεράσπιση των αβοήθητων ζώων. Έλα όμως που τους νόμους αυτούς δεν τους γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί! Και αν τολμήσεις να καταγγείλεις μια περίπτωση κακοποίησης ζώου σε αστυνομικό, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε κοροϊδέψει ή θα σε αγνοήσει. Γι’ αυτούς τους λόγους χρειάζεται μια ειδική ομάδα από κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, τα οποία θα συνεργάζονται και με άλλα τμήματα της αστυνομίας για να αποδίδεται δικαιοσύνη σε αυτά τα αβοήθητα πλάσματα. Αλλά που να ξοδεύει τώρα το κράτος λεφτά για σκυλιά και γατιά... μετά δεν θα έχουν μείνει αρκετά για να βάλουν στις τσέπες τους!!!

Υπάρχουν κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις που έγιναν μετά από ατομικές προσπάθειες κάποιων, αλλά για να αναπτυχθούν σωστά χρειάζονται την αρμόζουσα προσοχή από το κράτος. Συν τοις άλλοις, οι οργανώσεις αυτές δεν μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Νόμοι περί προστασίας των ζώων υπάρχουν. Έχουν έλθει από την ΕΕ, αλλά έχουν μείνει στο συρτάρι να σκονίζονται, ενώ οι περισσότεροι τους αγνοούν. Όμως, μια επίσημη ειδική ομάδα για την προστασία των ζώων, η οποία θα κάνει καλά τη δουλειά της, θα κάνει πολλούς να σκεφτούν δυο και τρεις φορές προτού εγκαταλείψουν το ζώο τους κάπου στη μέση του πουθενά, επειδή το έχουν βαρεθεί.


Παρακαλώ αν θέλετε να βοήθησετε και σεις στην δημιουργία  «Αστυνομίας Ζωών» στην Κύπρο, όπως πατήσετε στην πιο κάτω ιστοσελίδα για να υπογράψετε τον σκοπό. Δε θα πάρει παρά λίγα λεπτά από το χρόνο σας.  Ήδη έχουν μαζευτεί 700 υπογραφές, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου