Ποιο ήταν το "θηρίο" στο οποίο αναφερόταν ο αριθμός 666;

Στα χειρόγραφα της Αποκάλυψης αναφέρεται συχνά ένα θηρίο το οποίο θα έλθει στη Γη ως ο Αντίχριστος για να κατασπαράξει τον κόσμο. Οι πρωτοΧριστιανοί οι οποίοι φοβούνταν να λένε ακόμη και το όνομα αυτού του τέρατος, αναφέρονταν σε αυτό με ένα πολύ γνωστό αριθμό: 666. Τα τρία εξάρια ήταν το κωδικοποιημένο όνομα του μεγάλου θηρίου, που οι Χριστιανοί φοβούνταν τόσο. 


Ποιο ήταν όμως τελικά το τέρας αυτό; Και γιατί οι Χριστιανοί τον φοβούνταν; Μία Ιστορικός των Πρωτοχριστιανικών Χρόνων, ανέπτυξε μία πρόσφατη θεωρία όπου υποστηρίζει ότι το τέρας αυτό ήταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρωνας. 

Ο Νέρωνας κυβερνούσε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από το 37 - 68 μ.Χ. και μισούσε θανάσιμα τους Χριστιανούς, τους οποίους εκδίωξε με σθένος. Οι Χριστιανοί πέρασαν πολλά βασανιστήρια την εποχή που ο ίδιος κυβερνούσε. Μάλιστα, όταν μία μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν όλη τη Ρώμη, την οποία πιστεύεται ότι ο ίδιος έβαλε, κατηγόρησε τους Χριστιανούς. Για να τους τιμωρήσει, μάζεψε μεγάλο αριθμό αυτών στη σημερινή Πλατεία Πετρούπολης και τους έκαψε πάνω σε σταυρούς. Μάλιστα, πιστεύεται ότι ο Νέρωνας ήταν αυτός που κρέμασε ανάποδα σε σταυρό και βασάνισε θανάσιμα τον Απόστολο Πέτρο, ιδρυτή της Εκκλησίας.

Οι Χριστιανοί λοιπόν, είχαν πολλούς λόγους να μισούν και να φοβούνται τον τρελό αυτοκράτορα, ο οποίος δολοφόνησε τις δύο συζύγους του και πολλούς υπηκόους της αυτοκρατορίας του για ασήμαντους λόγους και γενικά ζούσε μία άσωτη, για τους Χριστιανούς, ζωή. 

Πώς, όμως, φτάσαμε στη θεωρία του να συνδέεται ο Νέρωνας με τον αριθμό 666; Στα εβραϊκά, κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει ένα αριθμό. Αν προσθέσει κανείς τα γράμματα από το όνομά του "Καίσαρ Νέρων", θα έχει τον αριθμό 666. Στα χειρόγραφα της Αποκάλυψης αναφέρεται ακόμη ένας αριθμός στο θηρίο, ο 616. Αν προσθέσει κανείς στα λατινικά, αυτή τη φορά, τα γράμματα από το όνομα "Καίσαρ Νέρων", θα καταλήξει και πάλι σε αυτό τον αριθμό. 

Ίσως αυτή η Ιστορικός να έλυσε το μυστήριο του αριθμού 666, αφού οι Χριστιανοί φοβούνταν τον αυτοκράτορα Νέρωνα ακόμη και μετά το θάνατό του και δεν τολμούσαν να αναφέρουν το όνομά του. Ίσως όμως, να είναι μία ακόμη θεωρία που κάνει γενικά στην ιστορία του Χριστιανισμού ως θρησκεία, πολύ ενδιαφέρουσα.

Σχόλια