Αντιγραφές ή Συμπτώσεις;;;


Αριστερά απεικονίζεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο βρίσκεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, στη Νέα Υόρκη της Αμερικής. Δεξιά  βλέπουμε σκαλιστή σε μάρμαρο την μορφή του Θεού Απόλλωνα, θεού του φωτός. Ο Φωτοφόρος Απόλλωνας βρέθηκε στη γη της Κορίνθου και βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο Κορίνθου.

Αριστερά απεικονίζεται μια από τις σημαίες της Ανατολικής Αγγλοκρατούμενης Ινδίας γύρω στο 1700. Η σημαία αυτή της Ινδίας ήταν άσπρη με φερόμενος κόκκινες γραμμές και σταυρό. Δεξιά είναι φυσικά η Ελληνική Σημαία.

Αριστερά απεικονίζεται ο Σταυρωμένος Χριστός, ενώ δεξιά βλέπουμε, όπως αναγράφεται, τον σταυρωμένο θεό Ορφέα Βακχικό. Ο Ορφέας ήταν Έλληνας μύστης και λατρευόταν από ρωμαίους ειδωλολάτρες, στη Ρώμη του 3μ.Χ. αι. Την περίοδο που κάνει την εμφανίση του ο χριστινιασμός. Όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχέση των ονομάτων Βάκχος (ή αλλιώς ‘Ίακχος’) και Ιησούς: στα Εβραϊκά, ο Βάκχος/Ίακχος είναι JEHSU, το οποίο προφέρεται «Ιεσού». Στους Φοίνικες και Κανααϊτες μεταφέρεται απλά ως ΙΗS, δηλαδή για τους Έλληνες ΙΗΣ, και ολόκληρο κατευθείαν από τους Εβραίους «ΙΗΣΟΥ».






Οχι, αυτό που βλέπετε δεν είναι νόμισμα της Τουρκίας ή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Είναι βυζαντινό νόμισμα,  του 5ου μ.Χ αι., με τη προτομή του αυτοκράτορα Αναστάσιου Ι. Το ίδιο σύμβολο συναντιέται και σε άλλες περιπτώσεις της Ιστορίας του Ελληνισμού και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο μικρός Διόνυσος από την ελληνική μυθολογία, ο μικρός Βούδας και το μωρό Χριστός, απεικονίζονται και οι τρεις με ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ.

Σχόλια